La integració de totes les estacions a Grandvalira en cap cas serà abans de la temporada 2022-2023

Els comuns de Canillo i la Massana i Crèdit Andorrà avancen molt lentament en el disseny de la fusió d’Ensisa i EMAP i es donen de marge fins a final d’any per tancar del tot el pacte de socis

Olga Molné, Francesc Camp i Xavier Cornella durant la presentació del principi d'acord.
Olga Molné, Francesc Camp i Xavier Cornella durant la presentació del principi d'acord. ENSISA

El ‘hòlding de la neu’ es dona de marge fins a final d’any per tancar del tot l’acord. Per subscriure totalment el pacte de socis. Això fa que el forfet únic per esquiar, que el ‘Grandvalira total’, no pugui ser efectiu, en cap cas, abans de la temporada hivernal 2022-2023. S’espera, això sí, que Pal-Arinsal i Soldeu-el Tarter puguin oferir ja activitats conjuntes durant el proper estiu. Malgrat que suposadament l’aliança entre Ensisa i EMAP és ben rebuda, el procés no és gens fàcil.

El cònsol major de Canillo i, com a tal, un dels principals dirigents d’Ensisa, Francesc Camp, ha explicat aquest diumenge que les negociacions en relació amb la constitució del conglomerat que ha de permetre la integració de la societat canillenca i la que gestiona l’estació d’esquí de Pal i Arinsal van avançant de manera discreta. I que “abans de signar l’acord” definitiu, les parts implicades en la constitució de la nova societat estan “explicant a tots els col·lectius interessats” el pas que es vol fer.

Camp assegura que “hi ha una bona acceptació tant per part dels petits accionistes com dels ex-cònsols” canillencs i també li consta que al cantó massanenc la situació ha estat força ben rebuda

Des del cantó canillenc, segons Camp, “hi ha una bona acceptació tant per part dels petits accionistes com dels ex-cònsols” que també van haver d’adoptar decisions importants sobre Ensisa. El principi d’acord “s’ha rebut bé” i, d’entrada, el mateix hauria passat en el cantó de la Massana, segons que ha apuntat el propi cònsol de Canillo. De fet, a la Fira del Bestiar hi havia la presència de la cònsol major massanenca, Olga Molné, i també hi han tret el cap dos dels executius clau en el procés de negociació i, amb posterioritat, en la direcció del futur hòlding: David Hidalgo i Josep Marticella.

Camp ha explicat que d’aquí fins a final d’any s’ha d’acabar de polir l’acord institucional i que durant l’any vinent hi hauria d’haver la integració de les plantilles. No obstant, l’objectiu és que l’acord es pugui “extrapolar” sobre el terreny l’estiu vinent. I que Ensisa i EMAP puguin oferir productes conjunts. En aquest sentit ha remarcat el cònsol de Canillo i mandatari d’Ensisa, és evident que un dels plats forts de la societat massanenca és a l’estiu amb les propostes ciclistes.

No serà fins després de tot aquest procés quan es faria el procés per integrar la nova societat a Grandvalira. “Ja en parlarem després”, ha dit gràficament Camp sobre la suma de totes les estacions d’esquí alpí en una sola societat. En qualsevol cas, ha deixat clar el mandatari canillenc, fins la temporada hivernal 2022-2023 no hi ha res a fer. I llavors ja es veurà.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending