BioBio ‘recupera’ la concessió de les cafeteries de l’hospital i del Cedre

La branca de restauració de Bomosa, que haurà d’abonar un 11% de la facturació com a cànon, assumirà els dos locals del SAAS a partir de l’1 de gener i anirà d’any en any fins a un màxim de quatre exercicis

Una imatge d'arxiu de la cafeteria de l'hospital.
Una imatge d'arxiu de la cafeteria de l'hospital.

La branca de restauració de Bomosa, BioBio, assumirà de nou l’explotació de les cafeteries de l’hospital i del Cedre. La firma ja havia estat al càrrec de la restauració del Servei Andorrà d’Atenció Sanitària (SAAS) anys enrere i va aixecar fortes crítiques entre el personal. El 2020 la concessionària va canviar però Andorrana de Càterings, vinculada als antics rectors de Don Denis, no han esgotat el termini màxim de quatre anys pel qual inicialment havia estat atorgada la concessió.

De fet, BioBio assumeix la gestió de les cafeteries sota el mateix format que ho tenia la concessionària fins ara. És a dir, d’any en any fins a quatre anys i, després, de forma extraordinària, es pot allargar dos anys més. Però més enllà de sis exercicis no es pot anar de cap manera. La concessió l’assumirà la divisió de Bomosa des de l’1 de gener i haurà d’abonar un 11% de la facturació com a cànon.

La concessió atorgada a principi del 2020 es va deixar sense efecte "degut a la situació d’emergència sanitària causada per la pandèmia des del març". I és que  “l’objecte de la prestació del servei definida en el plec de bases i al contracte administratiu, no va poder ser prestada tal i com va ser definida inicialment per al referit concurs, degut a la davallada de l’activitat assistencial pel que fa als pacients ingressats en planta, les limitacions d’aforament, i la restricció del servei de restauració i cafeteries de l’Hospital Nostra Senyora de Meritxell i el Cedre Sociosanitari el Cedre, per a ús exclusiu del personal sanitari, entre altres”.

En un comunicat, BioBio assegura que “amb l’entrada a tots dos centres sanitaris públics”, la companyia de càtering “manté la seva aposta en la qualitat i el servei dels seus àpats, posant la màxima cura i dedicació per satisfer als usuaris a la vegada que se serveixen menjars saludables i deliciosos”. El director general de Bomosa, Manel Garcia, ha explicat que “estem molt contents i agraïts de poder oferir els nostres productes de qualitat a tots dos centres, tant per als propis usuaris, com també per a tots els seus familiars i acompanyants, així com per als professionals sanitaris. Aquesta concessió és el resultat de la bona feina feta des de la nostra cuina central d’Encamp, ara amb la perspectiva de continuar creixent però mantenint sempre el nostre ADN i els valors de desenvolupament sostenible”.

Els preus dels àpats destinats a les persones hospitalitzades, segons que publica el BOPA, són lleugerament més baixos els destinats al Cedre que els que van a l’hospital. En canvi, amb taxes incloses el preu unitari per al personal, per exemple, és igual. L’esmorzar surt a 1,80 euros, el dinar costa 8,45 euros i el sopar surt a 8,42 euros.

Etiquetes

Comentaris

Trending