Els arquitectes i els enginyers validaran l'etiqueta energètica dels pisos

El 70% de professionals del primer col·lectiu ja han efectuat les formacions

La degana del Col·legi oficial d'arquitectes, Zaira Nadal
La degana del Col·legi oficial d'arquitectes, Zaira Nadal
Els arquitectes i els enginyers industrials seran els encarregats de validar l'etiqueta energètica dels pisos. Serà en aplicació del Reglament de la qualificació energètica en l’edificació per millorar l’eficiència del mercat immobiliari. La degana del col·legi oficial d'arquitectes, Zaira Nadal diu que des de fa temps s'estan preparant i que un 70% dels associats ja han fet les formacions.

Nadal ha explicat que el preu de 240 euros per a l’elaboració i el registre de les etiquetes energètiques en les unitats amb una superfície inferior o igual a 80m2 "es va consensuar entre els col·legis d'arquitectes i d'enginyers tècnics després de veure les tarifes que s'apliquen a Espanya". En aquest sentit, el president de l'Agrupació de Gestors Immobiliàris, Jordi Galobardes va manifestar aquesta setmana que li semblava un preu massa alt.

La degana del col·legi d'arquitectes ha opinat amb el certificat i l'etiqueta energètica augmentaran les reformes, sobretot en els pisos anteriors al 2010 "perquè en aquells anys no es tenia tant en compte el tema energètic". Les reformes van baixar notablement l'any passat fins als 47.000 els metres. Ara, segons Nadal, aquesta tendència pot canviar "quant es donin compte que l'edifici és poc eficient".

El reglament aprovat aquesta setmana obliga a haver tenir una etiqueta energètica en les operacions de compra-venda des d’aquest 2020 i en el cas dels pisos de lloguer d’aquí a tres anys.

 

 

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending