Els arbres retirats per les obres de l'ETR de l'Aldosa han estat replantats

La plataforma veïnal havien manifestat la preocupació pel seu destí i per la possibilitat que s'haguessin talat

Zona on es faran les obres de l'ETR
Zona on es faran les obres de l'ETR
Els representants de la plataforma Aldosa Veïns han comprovat aquest dimecres, acompanyats pel cap d'Enginyeria de FEDA, Marc Calvet que els arbres que hi havia a la zona en què s’ha de fer l’Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) de la Gonarda han estat replantats per al seu posterior transplantament. El col·lectiu havia manifestat la setmana passada la seva preocupació en creure que els arbres havien estat  talats. "Els havien posat en un lloc on no eren visibles", ha dit el portaveu de la plataforma, Javier Iriarte a l'Altaveu. Iriarte creu que "els arbres no seran suficients però són els que estan més sans". Segons el portaveu, les obres començaran entre aquest dijous i el dilluns i la propera reunió de seguiment entre l'Aldosa Veïns i FEDA tindrà lloc durant la segona quinzena de juny.

Falsa alarma. Els representants de la plataforma Aldosa Veïns han comprovat aquest dimecres, acompanyats pel cap d'Enginyeria de FEDA, Marc Calvet i pel cònsol major de la Massana, David Baró, que els arbres que es van retirar a l'inici dels treballs de l’Estació Transformadora i Repartidora d’energia (ETR) de la Gonarda han estat replantats per al seu posterior transplantament. D'aquesta manera es tanca l'afer que va sorgir la setmana passada quan els veïns van témer que els arbres s'haguessin talat. "Els havien posat en un lloc on no eren visibles", ha dit el portaveu de la plataforma, Javier Iriarte a l'Altaveu. Iriarte creu que "els arbres no seran suficients però són els que estan més sans". Creu que "els arbres no seran suficients però són els que estan més sans". Els arbres que es replantin a la zona han de ser autòctons perquè, en cas contrari, es podria produir el que s'anomena contaminació genètica per part d'espècies invasores.

Durant la trobada d'aquest dimecres, els membres de la plataforma han rebut tot tipus d'explicacions per part de l'empresa encarregada dels treballs forestals. Els trenta arbres no tenen arrels ja que aquest és el procediment adequat per a poder ser replantats. Iriarte també han explicat que les obres amb el moviment de terres s'iniciaran entre aquest dijous i dilluns. La propera reunió de seguiment entre l'Aldosa Veíns i FEDA es durà a terme durant la segona quinzena de juny. Des de FEDA, Marc Calvet ha dit als veïns que se'ls mantindrà informats de manera constant. En aquest sentit, s'ha establert un protocol de comunicació.

 

 

 

 

 

Comentaris

Trending