El vot judicial es posa en marxa a un ritme fins i tot superior al normal

Unes quantes desenes d’electors han acudit ja a la Seu de la Justícia per dipositar el seu sufragi, el primer dia disponible per aquesta opció

Una de les persones que ha anat a votar a la Batllia entregant el seu sufragi.
Una de les persones que ha anat a votar a la Batllia entregant el seu sufragi.

El vot judicial s’ha posat en marxa aquest matí a la Seu de la Justícia. I ho ha fet a molt bon ritme. Fins i tot, segons els seus responsables, lleugerament superior al viscut en eleccions anteriors. Unes quantes desenes d’electors han acudit ja a les instal·lacions de la Baixada del Molí per dipositar el seu sufragi. És el primer cop que el nou recinte judicial acull una votació. Encara que inicialment estava pensada la sala magna per aquest comès, la celebració plausible de la vista del ‘cas BPA’ ha fet que s’hagi habilitat un espai al vestíbul de la planta baixa.

Per anar a votar -els dies laborables es pot acudir a emetre el vot de les 9 del matí a les 7 de la tarda- es pot accedir per una de les portes laterals, degudament senyalitzades, sense haver de passar per l’arc de seguretat per al qual cal transitar si es va a les dependències judicials de manera ordinària. Una vintena de funcionaris de l’administració de Justícia atenen les necessitats dels electors, que potencialment són prop de 30.000.

20230320 091642
Accés a l'edifici per dipositar el vot.

Segons les diverses fonts consultades, la sensació és que el vot judicial, en proporció a conteses electorals prèvies, anirà a l’alça. Hores d’ara, un dels deures a resoldre per part dels responsables del vot judicial és habilitar un espai per estacionar ben a prop de les instal·lacions judicials.

De moment, aquesta sensació sembla que es confirma. Al llarg del primer matí, i segons les fonts consultades, el ritme de persones que han anat a votar és lleugerament superior al de conteses elecorals anteriors. Caldrà veure, doncs, com evoluciona tot al llarg dels pròxims dies.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending