El túnel de la Tàpia ha registrat 22 accidents amb un trànsit de 45 milions de vehicles des de la seva inauguració

El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell diu que tècnicament és difícil posar un radar de tram perquè el recorregut és curt

Un dels accidents al túnel de la Tàpia d'aquest mes de gener.
Un dels accidents al túnel de la Tàpia d'aquest mes de gener.
El ministre de Justícia i Interior, Josep Maria Rossell, ha explicat que des de la seva inauguració, el 2013, han passat 45 milions de vehicles en els dos sentits del túnel de la Tàpia a la carretera general 1 a Sant Julià de Lòria i que hi ha hagut 22 accidents. Rossell ha contestat durant la sessió de Consell General d'aquest dijous una pregunta del conseller general de Terceravia-Unió Laurediana, Oliver Alís.

Josep Maria Rossell ha manifestat que el percentatge d'accidents en relació a la quantitat de trànsit "és infíma" i ha opinat que posar-hi un radar de tram "és tècnicament complicat perquè és un recorregut curt". No obstant, no descarta estudiar si és possible instal·lar-ne un". Les explicacions de Rossell es produeixen després dels quatre accidents que van tenir lloc els dies 9 i 10 d'aquest mes de gener.

El ministre creu que "hem de ser prudents en relació a la causa d'aquests accidents perquè encara s'estan tancant els informes però tot apunta a que tres d'ells van ser producte de l'excés de velocitat i l'altre podria ser fruit d'una distracció". Un cop confirmades les causes s'avaluarà si cal reforçar les mesures de seguretat i entre elles es podria suprimir el carril central en sentit sud. Pel túnel de la Tàpia hi circulen cada dia entre 16.000 i 17.000 vehicles i forma part de la variant de Sant Julià de Lòria.

 

Comentaris

Trending