El Tribunal Superior exigeix la repetició d'un judici per blanqueig de diners del narcotràfic colombià

Revoca la sentència del de Corts que havia absol una dona el mes de maig passat

-
-
El Tribunal Superior ha revocat la sentència del de Corts que havia absolt una dona del delicte major continuat de blanqueig de diners o valors provinents del tràfic de drogues amb habitualitat, per causa de la prescripció de l'esmentat delicte. La dona està acusada d'introduir dins el sistema bancari andorrà més de 4 milions d'euros provinents del narcotràfic internacional d’organitzacions criminals colombianes.

El Tribunal Superior ha estimat el recurs interposat pel Ministeri Fiscal en quant a la qüestio prèvia de prescripció i torna el cas al Tribunal de Corts perquè torni a celebrar a judici. El Superior considera que malgrat l’antiguitat dels fets d’autes, aquests no han prescrit i es remet a l'article 83 del vigent Codi Penal que indica que els motius de prescripció.

El mes de maig passat, el Tribunal de Corts havia decidit absoldre la dona per un delicte que hauria comès entre els amys 1997 i 1999. La fiscalia demanava quatre anys de presó condicional i la defensa en va demanar l'absolució perquè la considerava innocent i, a més, perquè el delicte hauria prescrit ja que, segons l'advocat defensor, les primeres actuacions judicials s'haurien fet més tard del que es podia. El Tribunal va dictaminar, en primera instància, que el delicte havia prescrit.

 

 

Comentaris (1)

Trending