El PS denuncia que el projecte d’assistent personal per a discapacitats no té prou recursos

La consellera general Judith Salazar ha presentat una demanda d’informació per tenir dades sobre els dos primers anys d’una iniciativa que consideren clau pel col•lectiu de persones amb diversitat funcional

Pere López i Judith Salazar durant la roda de premsa d'aquest dimecres.
Pere López i Judith Salazar durant la roda de premsa d'aquest dimecres.

El Partit Socialdemòcrata (PS) vol aclarir quins recursos està destinant Govern al projecte d’assistent personal que es va iniciar l’any 2017 per ajudar a persones amb discapacitat a viure de forma autònoma. Des del grup parlamentari, es té la impressió que no són prous i, per confirmar aquesta sospita, la consellera general Judith Salazar ha presentat una demanda d’informació. Entre altres dades, es vol saber el nombre de sol·licituds rebudes així com el nombre de personal format per al projecte.

Des de la bancada socialdemòcrata, es recorda que el ministeri d'Afers Socials, Justícia i Interior va posar en marxa el gener del 2017 el projecte d'assistent personal. Aquest servei tenia com a principal objectiu ajudar a què les persones amb diversitat funcional puguin viure de manera autònoma. La sensació que es té des del PS, però, és que des de l’executiu no s’està donant prou importància a la iniciativa.

“Hem preguntat respecte d’aquest projecte perquè creiem que ha d’ajudar de forma significativa a l’autonomia de les persones amb diversitat funcional, i per tant, volem saber quants recursos humans i econòmics destina el ministeri d’afers socials des de la seva creació”, ha explicat la parlamentària canillenca. En concret, per poder avaluar la situació del projecte, des del PS volen saber, pel que fa a les demandes favorables, quantes hores d’assistència personal s’han autoritzat i si existeix un barem objectiu de quantificació. En cas afirmatiu, quin és.

Una altra informació reclamada amb l’escrit tramitat aquesta setmana a Sindicatura és el nombre de persones que s’han format per a poder ser assistent personal. També es demana quins recursos, econòmics i humans, ha destinat anualment el ministeri d’Afers Socials a aquest projecte des de la seva implementació.

Etiquetes

Comentaris

Trending