El primer vol entre Madrid i l’aeroport d’Andorra-la Seu acaba aterrant a Girona

El debut del projecte impulsat per Viatges Regina i operat per Twin Jet ha estat agredolç: el comandant de l’aparell ha decidit desviar-se en considerar que no hi havia prou visibilitat a Montferrer

Un dels avions que enllaçaven amb l\'aeroport de la Seu amb els seus passatgers.
Un dels avions que enllaçaven amb l\'aeroport de la Seu amb els seus passatgers.
Els passatgers del primer vol que havia d’enllaçar Madrid amb la Seu d’Urgell ja saben el pa que s’hi dóna amb la visibilitat. Aterrar a la infraestructura urgellenca no és gens fàcil per molt que els rectors de l’aeròdrom de Montferrer hi diguin el contrari. El comandant de l’aparell de Twin Jet que fa els trajectes dissenyats per Viatges Regina no ha considerat adients les condicions meteorològiques i ha desviat el vol que procedia de la capital d’Espanya fins a Girona.

Aquest divendres s’iniciava al projecte de quatre setmanes de vols que han d’enllaçar l’aeroport d’Andorra-la Seu d’Urgell amb Marsella, Palma de Mallorca i Madrid. És una iniciativa pilot dela companyia pirinenca Regina per intentar demostrar que tant la infraestructura aeroportuària com el Pirineu urgellenc i d’Andorra poden ser un gran atractiu per a companyies aèries de més requesta. La primera jornada, però, no ha estat el millor aparador possible

Els nou viatgers que volaven de Madrid a la Seu, que ja ho feien amb un parell d’hores de retard perquè l’aparell de Twin Jet -un Beechcraft 1900 D- havia hagut de fer anteriorment altres trajectes dins del mateix projecte de Viatges Regina, hauran hagut d’acabar arribant a la capital de l’Alt Urgell en taxi. Cert que incidències com aquestes estan relativament previstes i que la companyia organitzadora dels vols ja tenia apunt a Girona els vehicles que hauran traslladat fins a la Seu els viatgers. Però ha quedat demostrat que aterrar a la Seu serà habitualment més difícil del que pot semblar.

Perquè malgrat que els responsables de l’aeroport Andorra-la Seu consideraven que les condicions eren correctes per poder aterrar a Montferrer, el comandant, és a dir, el pilot de l’avió no ho ha vist prou segur. I com que és el pilot qui acaba prenent la decisió última, finalment l’aparell de Twin Jet ha acabat desviant-se fins a Girona. Els passatgers d’aquell avió no hauran estat els únics que hauran arribat a la seva destinació d’una forma no prevista inicialment. Els operadors turístics que fa una setmana van arribar al Pirineu procedents de Marsella han hagut de tornar a casa amb autocar degut a tot aquest conjunt d’anomalies.

Comentaris

Trending

Com la majoria de webs, utilitzem cookies (galetes), tant pròpies com de tercers, per a recopilar informació estadística de la vostra navegació i soferir-vos un servei personalitzat. Si continueu navegant, considerem que n'accepteu l'ús.