El coronavirus ja ha obligat a desemborsar a l’Estat 2,3 milions d’euros extra

El fons solidari implementat pel Govern ha recollit fins ara 405.000 euros després de nombroses donacions 

El coronarivus causant de la nova malaltia.
El coronarivus causant de la nova malaltia.
La gestió del coronavirus ja ha obligat a desemborsar fins ara a l’Estat 2,3 milions d’euros extraordinaris. Justament per comprar material sanitari per lluitar contra la pandèmia el Govern ha activat un fons solidari que, per ara, ja porta recollits 405.000 euros després de nombroses donacions. 

El ministre de Finances i portaveu del Govern, Eric Jover, ha facilitat aquest vespre la despesa aproximada realitzada fins ara, en l’àmbit sanitari, per afrontar la crisi provocada pel Covid-19. En concret, entre el Servei Andorrà d’Atenció Sanitari (SAAS), ministeri i altres entitats, s’han fet pagaments per un import de 2,3 milions d’euros en material. El que no està clar encara per ara és el cost que tindrà l’aportació sanitària cubana. 

Jover ha informat que és el ministeri d’Afers Exteriors el que està acabant de llimar els serrells amb les autoritats cubans en relació amb les condicions que han de tenir els 39 professionals del món sanitari que des d’aquesta passada matinada estan al Principat per incorporar-se en la lluita contra el virus pandèmic. Legalment, el personal mèdic i infermer de Cuba podrien estar-se a Andorra, per ara, fins al juny.

El ministre portaveu també ha anunciat que s'han recollit més de 436.000 euros entre els comptes bancaris habilitats per ajudar a pal·liar la situació creada per la Covid-19 i els SMS al 828 amb la paraula 'ajuda'. Pel primer concepte, Jover ha explicat que ja s’han rebut 405.000 euros, una xifra que s’ha incrementat força les darreres hores. En aquest sentit, el titular ministerial ha informat dels 50.000 euros aportats per la Fundació Maria Maestre, presidida pel Copríncep mitrat, l’arquebisbe Joan-Enric Vives.

Comentaris (6)

Trending