El comú d’Encamp impulsarà programes d’ajuts per millorar els comerços

La corporació preveu subvencions per aspectes com ara l’adequació de les terrasses a la nova normativa o per adaptar la retolació dels negocis a la futura ordinació

Un instant de la sessio.
Un instant de la sessio.

El comú d’Encamp ha aprovat una ordinació que serà la base de futurs programes d’ajuts als empresaris i comerciants de la parròquia per, en el marc del pla de dinamització econòmica, poder “oferir una oferta de qualitat”. La iniciativa, que ha comptat amb tots els grups de la corporació, permetria llençar convocatòries per aspectes com ara la millora dels rètols dels locals, l’adequació de les terrasses o altres.

L’ordinació és una de les primeres actuacions concretes dins del pla de dinamització. En aquest cas, assenta les bases per poder impulsar programes de subvencions per aspectes “molt concrets”, com ha explicat el cònsol major, Jordi Torres Arauz. En concret, ha posat dos exemples que, al seu entendre, podrien ser objecte de les primeres iniciatives.

Així, ha recordat que, segons la nova ordinació de terrasses, els bars i restaurants disposaran d’un termini de dos anys per adaptar-s’hi i ha explicat que una de les convocatòries podria ser, justament, per ajudar a fer aquesta adequació. També ha avançat que es treballa en una altra normativa per homogeneïtzar la retolació dels locals que, al seu entendre, actualment “és molt dispersa” i seria un altre aspecte pel qual es podria llençar un programa de subvencions. “Com exigirem el canvi, entenc que cal ajudar als comerciants”, ha apuntat.

La proposta ha rebut el suport dels altres dos grups del comú, socialdemòcrates i independents. Des del PS, Joan Sans ha afirmat que “estem convençuts que anirà bé” tot indicant que “la clau és saber què cal millorar dels comerços; el text permet posar les bases perquè el nou mandat ja hi pugui treballar”. Per la seva banda, des de Liberals, Maribel Lafoz, tot i el vot favorable, ha lamentat que la normativa no preveu els casos en què un negoci pugui obrir, rebre algun ajut i tancar al poc temps.

Dins del pla de dinamització, un altre ajut, en aquest cas no econòmic, que es preveu serà el que donaran els mateixos empleats del comú. Se’ls està fent formació perquè puguin anar in situ a les botigues “a ajudar”. Torres Arauz ha indicat que l’objectiu “és poder oferir un millor producte als visitants”. Sobre l’import d’aquestes subvencions, el cònsol ha recordat que enguany hi havia una partida per aquest tipus d’iniciatives de 170.000 euros, però ha apuntat que la decisió ja dependrà de la futura corporació.Posar fre al caos de la càrrega i descàrrega al Pas

El comú també ha llençat un concurs per contractar una empresa que haurà d’analitzar com es pot millorar la distribució logística al Pas de la Casa. En aquest sentit, i com ha explicat el cònsol major, el que es vol és “evitar els conflictes” que actualment existeixen entre els vehicles que fan càrrega i descàrrega de mercaderies, els turistes o el transport públic, així com la treta de neu. El mandatari té clar que “si volem oferir un comerç de qualitat, hem de treure la distribució de com es fa ara, a totes hores”. La idea és “ordenar” la situació tenint en compte tots els actors per fer que “sigui coherent”.

Comentaris

Trending