El comú d'Encamp haurà de retornar el Prat Gran al seu estat original

La corporació adjudicarà per la via d’urgència les obres per derruir, entre altres, els edificis del bar i de les dependències de policia i urbans

El cònsol, Jordi Torres Arauz, donant explicacions dimecres sobre el Prat Gran.
El cònsol, Jordi Torres Arauz, donant explicacions dimecres sobre el Prat Gran.

El comú d’Encamp haurà de retornar els terrenys del Prat Gran que no es quedi via cessió urbanística en el seu estat original. Això obligarà a la corporació a realitzar els treballs, que implicaran, entre altres tasques, tirar a terra construccions com ara la del bar o la de les dependències del servei de circulació. Encara s’ha de concretar quin serà el cost d’aquestes actuacions, per a les quals s’ha de realitzar una adjudicació d’urgència, ja que el termini pactat amb la propietat és de vuit mesos.

Un cop confirmat que Encamp no tirarà endavant la compra de les parcel·les on s’ubica el parc, la corporació ha d’avançar en la sortida dels terrenys, el lloguer dels quals finalitzava el dia 31. L’acord amb la propietat dóna més temps de marge, però el que està clar és que l’espai –amb l’excepció de la part que quedarà en mans del comú via cessió urbanística, s’ha de retornar en l’estat original. És a dir, caldrà fer obres.

En concret, i a manca d’alguns detalls que s’han d’acabar de definir en una darrera reunió amb els propietaris dels terrenys, caldrà derruir les diferents estructures existents al parc, com ara els edificis on estan ubicats actualment les dependències del servei de circulació i de la policia o el mateix bar del Prat Gran. També caldrà traslladar els jocs infantils, que se situaran a la zona de les parcel·les que quedaran en mans de la corporació. En concret, es tracta de tot l’espai on actualment hi ha l’aparcament de la Mola, així com el pipicà i una part de la plaça on està el rellotge de sol, al costat de l’inici de l’avinguda Príncep Benlloch.

El comú preveu realitzar una adjudicació d’urgència per poder tirar endavant les obres de retorn del terreny a l’estat original. El cost d’aquests treballs, però, encara s’ha de determinar. En tot cas, l’encàrrec s’ha de realitzar amb certa rapidesa per poder tenir enllestit tot dins del termini pactat amb la propietat.

Segons ha pogut saber Altaveu, el terreny extra, cessió a banda, que deixarà la propietat és una franja d’uns cinc metres d’ample al llarg del costat del riu. La idea del comú és poder construir una mena de passeig al costat del Valira d’Orient, similar al que ja existeix amb el de Mojácar.

Etiquetes

Comentaris (1)

Trending