Govern tornarà els diners del transport escolar de la part no realitzada per la pandèmia

El ministeri d’Educació ha negociat amb les companyies que presten el servei i en lloc de descomptar el ‘no gastat’ el proper curs es reintegrarà ja ara a les famílies

La ministra Ester Vilarrubla
La ministra Ester Vilarrubla DEMÒCRATES

El Govern retornarà a les famílies la part proporcional dels abonaments de transport escolar corresponent als mesos en què els centres escolars no han funcionat per culpa de la crisi del coronavirus. Així ho ha anunciat la ministra Ester Vilarrubla, que ha indicat que s’ha tancat un acord amb les companyies responsables del servei perquè aquestes acceptin reduir els diners que els havia de satisfer l’executiu. La voluntat és fer un reintegrament dels diners i no pas un descompte en els carnets del curs vinent perquè “no volem barrejar conceptes”.

Vilarrubla ha fet aquest anunci responent la pregunta del parlamentari de Terceravia Oliver Alís. La ministra ha assegurat que “sobre la taula sempre ha estat la voluntat de tornar els diners”, tot i que en roda de premsa el portaveu del Govern, Eric Jover, va insinuar que hi havia la possibilitat de no fer-ho. La titular d’Educació ha explicat que “les companyies tenen un contracte signat que no permet rescindir-lo unilateralment”. Això ha suposat “una negociació llarga” per assolir un acord.

Aquest, finalment, s’ha tancat. Vilarrubla, que ha agraït a les empreses “la col·laboració i la corresponsabilitat”, ha destacat que s’ha pogut reduir l’import a pagar pel Govern en un 30%. Un cop rubricat el pacte, es pot confirmar que es podrà retornar part dels diners a les famílies.

Els diners no es descomptaran pas dels abonaments de l’any vinent. Al contrari, el que es farà és un reintegrament de la part proporcional. “És millor no barrejar conceptes”, ha apuntat Vilarrubla, que ha volgut recordar que és un servei “subvencionat al 80%” i que no patirà cap increment de preus de cara al curs vinent malgrat que “podria ser necessari doblar trajectes i acompanyants”.

Comentaris (2)

Trending