El col·legi Mare Janer ‘triomfa’ en la setzena edició del Dictat nacional

Dos alumnes del centre, Nil Romero i Cesc Joval, han estat els guanyadors de la prova, basada en fragments de la novel·la d’Albert Villaró ‘Les ànimes sordes’

Comentaris

Els guanyadors del dictat.
Els guanyadors del dictat. SFGA

El col·legi Mare Janer ha estat el gran triomfador de la setzena edició del Dictat nacional. Dos alumnes de l’esmentat centre confessional, Nil Romero i Cesc Joval, han estat els millors en els seus respectius cursos. El dictat s’ha basat en fragments de la novel·la de l’escriptor andorrà Albert Villaró ‘Les ànimes sordes’. El Dicta nacional s’ha celebrat aquest matí al Centre de Congressos d’Andorra la Vella.

A la darrera fase del setzè Dictat nacional hi han participat els tres millors alumnes de cada classe de tercer i quart de segona ensenyança dels tres sistemes educatius, que es van classificar en la primera fase del concurs, celebrada el mes de febrer passat. La ministra de Cultura i Esports en funcions, Sílvia Riva; el cònsol menor d’Andorra la Vella, Miquel Canturri, i el periodista i presentador de Ràdio i Televisió d’Andorra Oliver Jaén, han lliurat els premis.

52836023882 f3b754b111 oParticipants acreditant-se en accedir a la prova.

El primer premi de la categoria A, corresponent a l’alumnat de tercer de segona ensenyança, ha estat per a Nil Romero Segura, del col·legi Mare Janer; Luca S. Cereghini Trifu, de l'Escola Andorrana d'Ordino, ha quedat en segon lloc i Martí Sansa Avilés, del Liceu Comte de Foix, ha guanyat el tercer premi. Pel que fa a la categoria B, amb els de quart de segona ensenyança, el guanyador ha estat Cesc Joval Gallart, del col·legi Mare Janer. El segon premi l’ha obtingut Queralt Garcia Carnaval, Liceu Comte de Foix, mentre que Álvaro Vahíllo Barrio, del Col·legi Sant Ermengol, ha quedat en tercera posició.

Els guanyadors del primer premi han estat obsequiats amb un xec de 600 euros; els segons, amb un de 350 euros, i els tercers, amb un de 150 euros. Tots els premiats també han rebut un certificat acreditatiu del seu lloc en la classificació del Dictat. Els alumnes de tercer de segona ensenyança han estat els primers a disputar la prova final, a les 10 del matí, i els de quart ho han fet al tomb de les 11 del matí. En acabar, tots han rebut com a obsequi la novel·la de la qual s’han extret els fragments del dictat: Les ànimes sordes, d’Albert Villaró, que ha assistit a la final per signar-los el llibre i també els ha dedicat unes paraules sobre la importància de la lectura.

Comentaris

Trending