Augmenten les demandes de les universitats privades en línia per instal·lar-se a Andorra

El Govern ha rebut peticions d'informació, provocades especialment pel temor a que l'executiu espanyol introdueixi limitacions en el sector de l'ensenyament

Acte de presentació de la Universitat Europea IMF a Ordino.
Acte de presentació de la Universitat Europea IMF a Ordino. Altaveu

Els darrers mesos ha augmentat l'interès de les universitats espanyoles per instal·lar-se a Andorra i el Govern ha rebut peticions d'informació de diversos centres per oferir formacions en línia i es preveu que aquestes augmentin encara més en els pròxims mesos. El principal motiu és el temor a que el govern espanyol introdueixi limitacions en el sector de l'ensenyament.

Hi ha altres motius. Andorra no forma part de la Unió Europea però està integrada en l'Espai Europeu d'Educació Superior conegut popularment com el Pla Bolonya i els títols són reconeguts a nivell continental. També hi ha el tema fiscal i la manca de limitacions en plans d'estudi. El passat mes de febrer es va presentar en un acte solemne a l'Auditori d'Ordino  la Universitat Europea IMF (eUniv) vinculada al centre de Madrid IMF Business School.

Proposa ensenyaments de bàtxelor, màster i doctorat en Dret, Administració d'Empreses, Humanitats, Informàtica i Català. Rebatejada com eUniv, s’organitza acadèmicament en tres centres: el Col·legi Universitari Francesc Layret per als bàtxelors i els màsters, l’Escola de Doctorat J. H. Newman, i l’Escola de Llengües Clàssiques. té dos centres universitaris associats que imparteixen formació especialitzada en modalitat 'on-line': la IMF Business School de Madrid i l’Institut Superior de Ciències Religioses de Barcelona.

El Grup Planeta va anunciar el passat mes de març ja funcionarà el pròxim curs amb el nom d'Universitat Carlemany i s'afegirà a la Universitat Oberta La Salle, amb seu a la Massana i depenent de la Ramon Llull. Els seus promotors van assegurar durant la presentació que esperen arribar a curt termini als 2.000 alumnes i els estudis se centraran en el món de la tecnologia, la sostenibitat i les energies renovables.

 La Universitat Carlemany vol convertir Andorra en una llançadora de transferència de coneixement. Aquestes universitats juntament amb l'UdA a Sant Julià de Lòria fa que el Principat sigui un dels països del món amb més universitats per habitant, una xifra que pot augmentar si es confirmen alguns dels darrers contactes que s'han dut a terme. La llei aprovada pel Consell General l'any 2018 regula el funcionament dels centre docents d'ensenyament superior.

 

 

 

Comentaris (3)

Trending