Educació avalua reiniciar el curs a partir del 18 de maig

Diversos responsables polítics i tècnics del ministeri treballen en un escenari de represa de l’activitat a mitjà termini i com es podrien fer els exàmens i les avaluacions

Govern imparteix tallers de prevenció del consum de drogues a les escoles
Govern imparteix tallers de prevenció del consum de drogues a les escoles
Encara que no és oficial i, per ara, no té intenció d’oficialitzar-ho, diversos responsables polítics i tècnics del ministeri d’Educació avaluen com a escenari plausible ara mateix que l’activitat escolar es reiniciï el 18 de maig. És a dir, en un mes i mig. Abans potser s’hauria aixecat alguna restricció, però no pas totes com per poder garantir el normal funcionament de l’escola. La situació generada pel coronavirus, però, és del tot menys estable i les decisions són volàtils i canviants.

Segons les fonts consultades, al ministeri s’està estudiant hores d’ara com es podrien fer les avaluacions dels alumnes -i quins exàmens s’haurien de fer prèviament- per tal que els estudiants del Principat que estiguin en nivell que posteriorment han de passar revàlides (selectivitat, POB, BAC o el que sigui) a l’exterior ho puguin fer amb les màximes garanties possibles dins de l’excepcionalitat que està representant la gestió de la crisi sanitària derivada del Covid-19.

El que les fonts donen per descartat és que el curs es pugui reprendre durant aquest mes d’abril. Hi havia hagut sobre la taula la possibilitat de reiniciar l’activitat escolar el dilluns 20 d’abril. Ara mateix aquest escenari s’ha posat en un calaix. Donar-lo per descartat del tot, segons les fonts, seria massa agosarat per la situació canviant que es viu, però és molt poc probable atès que els efectes de la pandèmia tendeixen a allargar-se i no pas a escurçar-se. Per això que ni tan sols es contempli, ara per ara, la possibilitat del 4 de maig, que l’havia apuntat també al seu dia el ministeri francès d’Educació, en un moment que es va donar per fet que aquesta seria la data de represa de les classes al Lycée.

Comentaris (8)

Trending