Els requisits per operar la línia entre Andorra i la Seu podrien fer enrere algunes empreses

El termini per presentar les ofertes finalitza el 31 de juliol i ara toca fer números per veure si serà rendible

Un autocar Hife a l'estació d'autobusos
Un autocar Hife a l'estació d'autobusos

El 31 de juliol finalitza el termini per presentar les ofertes per part d’aquelles empreses d’autobusos que vulguin obtenir l’autorització per operar la línia entre Andorra i la Seu d’Urgell. De fet, el mateix dia finalitza el permís provisional que es va atorgar a Hife quan es va produir la fallida de Montmantell. Ara bé, els requisits fixats com que hi ha d’haver un bus cada mitja hora pot provocar que algunes companyies es replantegin la seva participació.

El secretari d’Estat de Transició Energètica, Transports i Mobilitat, David Forné, ha repetit en diverses ocasions que una de les condicions que s’han marcat és de doblar les freqüències de pas del trajecte que uneix Andorra i la Seu d’Urgell, és a dir, que si ara hi ha un bus cada hora, la intenció és que en passi un cada trenta minuts. Aquest és un dels condicionants que fa que ara les empreses hagin de treure la calculadora i veure si s’acaben postulant o no. Tenen poc més d’una setmana per prendre una decisió i algunes de les que havien mostrat interès, potser s’acaben fent enrere.

El gerent d’Autocars Nadal, Bartumeu Gabriel, apunta que “s’ha de veure la rendibilitat de la línia per no perdre diners”. Manifesta que el trajecte no està subvencionat i “ho estem valorant”. En la mateixa línia s’ha expressat el gerent de la Cooperativa Interurbana, Gabriel Dallerès, qui considera que “les condicions exposades per part de Govern poden modificar les intencions de les empreses”. Durant aquests dies, diu, “hem d’analitzar els costos i possibles ingressos i decidirem si presentem la proposta.

“D’entrada segur que no serà rendible i qui entri ha de tenir clar que durant una temporada hi perdrà diners”

Des d’Andbus, el seu gerent, Dani Vinseiro, té clar que “d’entrada segur que no serà rendible i qui entri ha de tenir clar que durant una temporada hi perdrà diners”. En el seu cas també han de fer números per decidir si s’acaben presentant al concurs. També celebra el canvi de tarannà que ha vist en el si del departament de Transports i “penso que la nova gent que ha entrat ho ha fet per arreglar les coses”.

Serà a partir de l’1 d’agost quan Govern analitzarà les ofertes que s’hagin presentat i en una o dues setmanes prendrà la decisió a qui atorga l’autorització. Durant aquest temps Hife deixarà de prestar el servei i Camino Bus serà qui l’assumeixi tot a l’espera que hi hagi la nova operadora. Cal recordar que aquesta companyia té l’autorització per operar fins al juny del 2025.

Hife juntament amb Autocars Andorra segur que s’hi postularà també, tenint en compte el desplegament que ha fet i que també realitza els trajectes que duia a terme Montmantell, és a dir, a Lleida i també a la Costa Daurada.

Comentaris (1)

Trending