La represa del futbol a Espanya i Portugal dona aire a molts bars i restaurants

Els establiments que ofereixen partits en directe tenen clar que el retorn de la competició pot ser una ajuda per aconseguir ingressos un cop recuperada l’activitat

Televisors per posar partits de futbol a un bar.
Televisors per posar partits de futbol a un bar.

Han estat dos mesos i mig tancats. Sense cap ingrés. Els bars i restaurants han tornat a posar-se aquest dilluns en marxa amb el desig d’oblidar, com més aviat millor, el confinament. També, evidentment, intentar recuperar-se econòmicament malgrat les dificultats que imposen les mesures anticoronavirus. Molts d’ells, però, tenen una alegria extra: el retorn de la Lliga espanyola, que els permetrà oferir partits en directe, fet que sempre ajuda a millorar la recaptació.

Són molts els establiments que aposten per oferir els duels del futbol espanyol, especialment els que juguen Barça i Madrid, com a forma d’atreure clients. La nit en què juga un dels dos clubs sol tenir afluència, i despesa, assegurada. Per això, han rebut amb satisfacció la confirmació que el campionat es reprendrà a partir del dijous 11, amb els primers compromisos de blaugranes i blancs per al dissabte 13 (Mallorca-Barcelona, a les 22.00 h.) i diumenge (Madrid-Eibar).

La lliga espanyola tornarà l'11 de juny mentre que la portuguesa ja ho farà aquest mateix dimecres

“Clar que ajuda. Són dies en què fas una mica més de caixa del normal. Tens sopars i menjars i fas més diners”, explica el Fran, responsable del Bar Fenoy, a Sant Julià. D’una forma similar s’expressa el David, del Signum, a Encamp. “Sempre posem el futbol. Penso que ens ajudarà perquè els partits són un atractiu. A la gent els agrada veure’ls i vindrà”, apunta.

Tenen clar, però, que l’ambient no podrà ser el mateix que abans de la pandèmia. Tocarà aplicar mesures que els obligarà a reduir l’aforament. Des del Bar Fenoy, el Fran té clar que “el que ens diu Govern, ho respectarem al màxim; ja hem posat dos metres i mig entre les taules i podré aprofitar que tenim una terrassa gran”. Des de l’establiment s’ha volgut trencar una llança per agrair al Govern “el suport que hem tingut” a l’hora de “tirar endavant”.

També posaran futbol al Roc Arnau, d’Encamp. Així ho explica la seva gerent, la Mònica, confiada en el fet que es recuperi l’èxit de clients d’abans de la crisi sanitària. “Teníem molta gent durant els partits i esperem que ara també”, apunta. Té clar que “tocarà posar més precaucions” i avança la voluntat d’ampliar la terrassa per recuperar l’espai.

Lliga espanyola a banda, aquells locals que també aposten pels partits de la portuguesa també estan d’enhorabona. Aquesta mateixa setmana, dimecres de fet, també es reprèn una competició que, per motius obvis, té molt de seguiment al Principat.

Etiquetes

Comentaris

Trending