Les matriculacions al mes de juny, gairebé un 30% superiors a les de 2019

Durant els darrers tres anys s’ha observat una tendència en augment cap als vehicles elèctrics i híbrids, i una baixada significativa del gasoil

Clients a un concessionari de cotxes.
Clients a un concessionari de cotxes.

Les matriculacions de vehicles durant el mes de juny han estat 506, el què suposa una variació percentual positiva del 7,2% respecte a l’any anterior. En comparativa amb el 2019, el darrer any prepandèmic, l’augment és superior, i frega el 30%. Durant aquests darrers tres anys s’observa una tendència cap als transports elèctrics i híbrids, mentre que la baixada dels de gasoil és força significativa.

El 2021 va ser un any encara força marcat per la pandèmia, i també en l’aspecte econòmic. En la matriculació de vehicles, en certa manera, es va deixar notar. Malgrat això, i comparant amb les dades obtingudes aquest mes de juny de 2022 es pot observar que únicament les motocicletes han tingut el present any una variació positiva. Els turismes han baixat un -7,4%, els camions un 10% i ‘altres’ un 26,3%.

Amb tot, i comparant amb el darrer any prepandèmic, que va estar el 2019, l’augment s’observa en pràcticament totes les categories. Pel que fa a turismes, aquest 2022 s’han matriculat un 22,98% més que fa tres anys. Seguint aquesta tendència, hi ha hagut un 77,78% més de motocicletes. Camions i ‘altres’, però, han patit certa davallada, ambdues seccions amb un 30% menys de matriculacions.

Aquests darrers tres anys, i també amb una variació significativa respecte al 2021, s’ha observat una tendència depenent del tipus d’energia en les matriculacions dels vehicles. D’aquesta manera, el gasoil ha anat disminuint fins a enregistrar únicament 78 turismes aquest any, que suposa una variació negativa del 32% respecte a l’anterior. La gasolina es manté relativament estable amb el pas del temps, amb petites fluctuacions, i s’han matriculat 266 vehicles aquest any.

Les variacions més contundents s’observen amb els vehicles elèctrics i els híbrids. En la primera categoria, i fent referència als 100% híbrids, aquest juny s’han matriculat 84 vehicles, un augment del 366% respecte al 2021, i del 2000% respecte a fa tres anys. Pel que fa als híbrids de gasolina endollables, la pujada ha estat més tímida, però també s’ha notat, passant de 5 al 2019, 11 al 2021 i 24 al 2022. La darrera categoria que ha tingut un bon augment ha estat la d’híbrids de gasolina no endollable, que va enregistrar únicament set vehicles fa tres anys, i aquest mes de juny la xifra s’ha situat a 33.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending