Jover defensa a l'FMI la necessitat d’avançar cap a una economia més “verda”

El ministre de Finances exposa a Washington que cal rebaixar, per exemple, el consum d’energies fòssils i fomentar l’ús de les renovables

L'FMI ha començat les seves reunions aquest dimecres amb la presència del ministre de Finances, Eric Jover.
L'FMI ha començat les seves reunions aquest dimecres amb la presència del ministre de Finances, Eric Jover. SFGA

El ministre de Finances i Portaveu, Eric Jover, i el secretari d’Estat de Finances Internacionals, Marc Ballestà, –juntament amb el Director General de l’AFA, David Cerqueda– s’han desplaçat a Washington per participar a les Reunions anuals del Fons Monetari Internacional (FMI). Jover ha posat en relleu la importància d’avançar cap a una economia més “verda”, reduint, per exemple, el consum d’energies fòssils i fomentant l’ús de les renovables.

Hem de continuar fomentant les inversions en energies renovables. No és només una qüestió de canvi climàtic, sinó també de resiliència i sobirania i aquest és el camí que ha escollit Andorra”, ha afirmat el ministre. 

En aquest mateix sentit, s’ha referit a la rellevància de mantenir un nivell de deute sostenible, en “quantitat” i en “qualitat”. “Si els nostres països estan canviant les seves polítiques estratègiques cap a la sostenibilitat, la gestió del deute també hauria de reflectir aquest objectiu: emetre bons verds, socials i sostenibles encaixa perfectament amb aquesta estratègia”, ha apuntat.

Les Reunions anuals del l'FMI, se celebren fins el diumenge  a la capital estatunidenca amb diferents esdeveniments que congreguen, entre d’altres, a autoritats de bancs centrals, ministres de finances i desenvolupament, representants del sector privat i de la societat civil. Jover i Ballestà tenen prevista una agenda de trobades bilaterals amb representats de l’FMI, així com amb alts representants dels països que formen part d’aquest organisme.

Etiquetes

Comentaris (3)

Trending