Els descomptes als lloguers de locals comercials ja no s’aplicaran el mes de juny

El 31 de juliol serà la data límit per poder reclamar qualsevol rebaixa a la qual es tingués dret i que no es va fer al seu moment

Expositors en un local comercial.
Expositors en un local comercial. Toni Solanelles

Els descomptes que fins ara s’han estat fent -els darrers del 20% de la mensualitat- respecte dels lloguers de locals comercials ja no s’aplicaran durant el mes de juny. Així ho ha acordat el consell de ministres després de corroborar l’increment d’activitat econòmica i arribar a concloure que dites rebaixes “ja no són necessàries”. En el cas d’aquelles persones que tinguin la jornada laboral alterada, sí que podran beneficiar-se de la rebaixa del preu del lloguer de l’habitatge el mes que ve.

El ministre de Presidència i Economia, Jordi Gallardo, ha volgut aclarir, precisar, la qüestió dels locals comercials pels dubtes que s’havien pogut generar, per les expectatives atès que s’havia deixat la porta oberta a allargar un mes més els descomptes regulats dels lloguers. Però al juny ja no hi haurà dita obligació, sempre que l’arrendatari ho demani, perquè “ja no és necessari”. Una altra cosa, ha deixat clar el titular ministerial, és que les parts arribin a un pacte, un pacte que també es pot donar respecte del percentatge de rebaixa.

A partir de l’1 de juliol ja no hi haurà cap tipus de rebaixa en relació ni amb els locals comercials ni amb els immobles destinats a habitatge. A més, el projecte de llei aprovat aquest dijous en un consell de ministres extraordinari també incorpora una disposició que deixa clar, davant alguns dubtes i algunes casuístiques sorgides, que aquelles persones que podent-ho fer no hagin reclamat els descomptes com a molt tard el 31 de juliol, a partir d’aquella data perdran qualsevol dret i no rebran cap bonificació per molt que al seu dia poguessin haver rebut.

Comentaris

Trending