Demòcrates cedirà una consellera a Ciutadans Compromesos perquè pugui fer grup parlamentari

Probablement l'electa taronja Ester Molné s’integrarà a la formació parroquial perquè pugui tenir major visibilitat al Consell General i més assignació econòmica

-
-
Si no hi ha canvis sobtats, Ciutadans Compromesos (CC) podrà formar grup parlamentari propi la propera legislatura al Consell General. La cambra, per tant, tindrà cinc grups plenament constituïts sempre que s’acabi confirmant, com tot apunta, la cessió d’un conseller per part de Demòcrates a la formació parroquial massanenca. No comprometria aquesta circumstància a un acord estricte entre DA i CC, però gairebé.

Poder formar grup parlamentari o no formar-ne és de vital importància. Dos elements només: una major visibilitat en temps d’intervencions alhora que en participacions en comissions legislatives i una assignació econòmica molt superior respecte del que haurien de ser, en cas de no formar grup, dos consellers no adscrits. Amb el nou reglament del Consell n’hi ha prou amb tres consellers per poder formar grup. Això sí, el cedit no pot retornar a la seva formació d’origen, per dir-ho així. 

Tot apunta que, d’entrada, seria la consellera general electa massanenca Ester Molné la que s’incorporaria al grup de Ciutadans Compromesos (CC) si es manté el contingut de les converses iniciades. Com acabaria tot plegat caldrà veure-ho, perquè Molné, secretària d’Estat de Justícia i Interior fins ara té molts números de saltar al ministeri en el cas, molt probable, que DA hagi d’assumir el Govern.

Aquest cap de setmana es preveu molt intens quant a contactes. I, hores d’ara, no hi ha cap pacte tancat que garanteixi res més enllà de l’entesa entre demòcrates i massanencs per facilitar a aquests segons la configuració d’un grup parlamentari propi. Ara mateix, DA hauria d’assumir el Govern en solitari i en minoria i buscar suports puntuals de Liberals i terceravia. O del PS en temes que els uneixen, com pot ser la qüestió d’Europa.

Aquest no és a priori l’escenari que més convenç, almenys de portes en fora, Xavier Espot i el seu entorn -entre el qual cal incloure Toni Martí, el primer en parlar obertament de la necessitat de configurar un Govern de coalició-, però també és clar que és en l’escenari que més treballen suport de CC a banda, que el donen pràcticament per fet però que no els garanteix obtenir la majoria. El cap de setmana serà clau per encaixar les peces del puzle de Sindicatura. Les candidatures s’han de presentar a tot estirar dimarts a les 12 del migdia. Pel debat d’investidura quedarà una setmaneta més de temps.

Comentaris (4)

Trending