Els visitants a les activitats culturals de FEDA baixen un 63%

El Museu de l’Electricitat i el Camí hidroelèctric d’Engolasters han acollit un total de 2.500 persones al llarg del 2020

Façana del MW Museu de l’Electricitat
Façana del MW Museu de l’Electricitat

El MW Museu de l’Electricitat i el Camí hidroelèctric d’Engolasters han rebut aquest any un total de 2.500 visitants, xifra que representa una davallada del 63% respecte al 2019. Així doncs, les activitats culturals organitzades per FEDA s’han vist marcades pels efectes de la crisi de la Covid-19, que van obligar a tancar el museu durant els mesos de març, abril i maig, i que durant la resta de l’any han suposat l’anul·lació de les visites escolars i la reducció de les ràtios d’aforament.

Concretament, el museu ha rebut 1.600 visitants, un 71% menys que l’any passat. No només els mesos de tancament i l’anul·lació de les visites escolars han provocat aquesta davallada, sinó que també cal tenir en compte que tant les visites a la central hidroelèctrica i les Nits d’estiu als Museus que s’havien programat també es van cancel·lar.

El Camí hidroelèctric d’Engolasters, tot i experimentar una caiguda del 25% dels seus visitants, ha pogut mantenir les seves ofertes culturals amb aforament limitat i respectant els protocols sanitaris marcats. 

Tanmateix, a finals de desembre s’ha inaugurat l’exposició “Déssine-moi l’écologie” que aborda qüestions relacionades amb la contaminació, la gestió de residus i la biodiversitat amb l’objectiu de conscienciar els joves sobre el canvi climàtic i animar-los a implicar-se més per un món sostenible. La mostra es podrà visitar fins a finals del 2021 i l’entrada serà gratuïta.

Per la seva banda, el Camí hidroelèctric d’Engolasters, tot i experimentar una caiguda del 25% dels seus visitants, ha pogut mantenir les seves ofertes culturals amb aforament limitat i respectant els protocols sanitaris marcats. En concret, unes 900 persones han pogut fer les habituals visites guiades o les nits d’estiu.

En la mateixa línia, FEDA va oferir dos concerts a càrrec de Guitar Bellows i els Odara Trio, l’espectacle Dones d’aigua i la visita teatralitzada pel camí. Aquestes dues últimes van tenir una “excel·lent acollida” i es va decidir duplicar les sessions. Segons la central, enguany “s’ha apostat encara més per intèrprets andorrans, afavorint d’aquesta manera els artistes del país”.

Etiquetes

Comentaris

Trending