L’Ull Nu apropa els nous llenguatges audiovisuals a un públic més ampli amb propostes creatives

La novena edició del festival, que tindrà lloc entre els pròxims dies 25 i 29, comptarà amb projeccions, instal·lacions artístiques, tallers, concerts, i el consolidat concurs de curtmetratges i llargmetratges

Cabanes i Mas presentant el Festivall Ull Nu 2022 aquest dilluns.
Cabanes i Mas presentant el Festivall Ull Nu 2022 aquest dilluns. FEStival Ull nu

El Festival Ull-Nu celebra la seva 9a edició́ entre els pròxims dies 25 i 29. Un any més torna amb la voluntat de difondre i promoure la creativitat, l’art, la cultura i el talent de joves procedents d’arreu del territori pirinenc.  Així, amb aquest objectiu, l’organització s’ha marcat el repte de diversificar encara més els esdeveniments i fer accions que serveixen per acostar a un públic més ampli tot un ventall de propostes creatives innovadores, mostrant les tendències audiovisuals del moment. 

D’aquesta manera, hi haurà instal·lacions artístiques a l’aire lliure, realitat augmentada, una exposició sobre els NFT, fenomen que en molt poc temps ha revolucionat els mercats de l'art tradicional i de les criptomonedes, una sessió escolar, tallers, xerrades, concerts i el ja consolidat concurs de curtmetratges i llargmetratges, que serveix per conèixer la feina del talent emergent del nostre entorn.

El Festival Ull Nu torna amb força després de dos anys, en els quals, a causa de la pandèmia, havia hagut de modificar part del seu programa per adaptar-se a la situació. L’acte de presentació ha tingut lloc aquest dilluns i ha anat a càrrec del conseller de Joventut del comú d’Andorra la Vella, Alain Cabanes, i del director del festival, Hèctor Mas.

El conseller ha recordat que col·laboren amb el festival des dels seus inicis, i ha destacat que amb les propostes alternatives al programa de projeccions “es vol generar interacció entre el patrimoni cultural i les noves tecnologies, així com experimentar la conjugació entre els espais urbans i els patrimonials”. A més, ha dit que gràcies al programa de voluntariat per adolescents de 12 a 17 anys organitzat pel servei de Joventut i Participació Ciutadana del comú, el festival comptarà amb el suport de joves que col·laboraran en diferents tasques.

Per la seva banda, Mas ha destacat l’alt nombre de participants a les dues categories del concurs: 242 curtmetratges, dels quals han estat seleccionades 21 obres; i 34 llargmetratges, dels quals n’opten a premi tres. A més, Mas ha ressaltat el fet que tres curtmetratges siguin d'artistes d’Andorra, “fet que demostra el bon estat de salut del sector audiovisual al país”.

Comentaris

Trending