Treballs de manteniment a Casa de la Vall per frenar-ne el seu deteriorament

Hores d’ara s’està actuant en una de les troneres laterals, just la primera que es veu arribant a l’històric edifici pel carrer de la Vall

Una bastida protegeix els treballs.
Una bastida protegeix els treballs. Toni Solanelles

El Consell General està duent a terme treballs de manteniment a l’històric edifici de Casa de la Vall. Són actuacions que es fan de manera esporàdica i que, en aquests moments, afecten una de les troneres, justament, la que es veu més quan s’observa l’immoble institucional venint pel carrer de la Vall. Amb aquestes obres es vol evitar el deteriorament de l’edifici. O, almenys, frenar-lo.

A mida que passen els anys, segons les fonts consultades, i degut a les obertures de la pròpia construcció, cada vegada s’hi estanca més aigua, i això pot fer malbé la construcció. Per tal, cal actuar-hi i posar-hi remei. Les actuacions de manteniment i conservació es fan de forma esporàdica però continuada. Periòdicament el poder legislatiu inverteix partides per a la conservació d’un edifici emblemàtic.

Malgrat que totes les actuacions que es fan a Casa de la Vall són sufragades i decidides, i de fet, per tant, depenen del Consell General, sempre es fan en connivència i amb el consens o acord del departament de Patrimoni Cultural del ministeri que actualment dirigeix Sílvia Riva. Els tècnics d’aquesta àrea també fan les recomanacions que creuen més adients.

Comentaris (5)

Trending