La reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar està a punt d’entrar en la fase pedra a pedra

(AMB VÍDEO) Ja s’ha acabat de muntar el tram inferior d’encofrat de la torre amb llistons de fusta i també es treballa en la refeta de dos bancs de pedra de l’interior de la nau

Bastida des de la qual es treballa per aixecar el campanar.
Bastida des de la qual es treballa per aixecar el campanar. PATRIMONI CULTURAL

La reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar, que va col·lapsar fa dos i mig, entra en la fase més emocionant, per dir-ho d’alguna manera, també, segurament, la més complexa. La d’anar ressituant cadascuna de les pedres que s’han recuperat al lloc que li pertoca i anar aixecant la torre, gairebé gairebé, roc a roc. Patrimoni Cultural va mostrant pinzellades del treball que s’està fent al planell d’Enclar on s’hi va alçar el temple pre-romànic.

Hores d’ara, ja s’ha acabat de muntar el tram inferior d’encofrat de la torre amb llistons de fusta i també es treballa en la refeta de dos bancs de pedra de l’interior de la nau. I també s’han anat reclassificant les pedres recuperades i identificades. Les noves tecnologies i la recreació 3D són de gran ajuda per fer un treball que ha de ser, necessàriament, molt meticulós.

Comentaris

Trending