La reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar avança a bon ritme

Els membres del consell assessor del Patrimoni Cultural visiten els treballs per copsar l’estat actual de la darrera fase de la recuperació de la torre que va col·lapsar el desembre del 2019

Visita a Sant Vicenç d'Enclar.
Visita a Sant Vicenç d'Enclar. SFGA

La reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d’Enclar, que va col·lapsar el desembre del 2019 enmig d’un episodi de forta tempesta d’aigua i vent, avança a bon ritme. Així ho han pogut constatar els membres del consell assessor del Patrimoni Cultural, que amb la ministra de Cultura, Sílvia Riva, al capdavant, han fet una visita a lloc per poder conèixer de primera mà l’avenç dels treballs per tornar a aixecar la torre circular, d’origen pre-romànic.

Els membres del consell han pogut copsar l’estat actual de la fase final de reconstrucció i que es va iniciar a l’abril d’aquest any. En aquesta fase es porta a terme el muntatge del campanar i es fa utilitzant la tècnica tradicional que consisteix a col·locar les pedres originals i relligar-les amb morter de calç. Així, les més de 450 pedres identificades durant el desenrunament són restituïdes a partir de la tècnica inèdita i fotografia 3D utilitzada en el projecte; també s’està treballant en l’adequació de l’interior de la nau, col·locant el paviment original, senyalitzant l’espai exterior i millorant la il·luminació.

CAP Sant Vicenç 1
Els participants en la trobada.

La visita de les obres s’ha fet amb l’acompanyament de l’equip d’arquitectes dirigit per Axel Letellier, Lluis Gimjaume, Andreu Canut i altres especialistes com Carles Brull i Gerard Veciana que són l’equip encarregat de la reconstrucció del campanar i que han permès explicar les intervencions que s’estan duent a terme a l’església. Durant la visita s’ha informat els membres de l’inici dels treballs d’avaluació de la llei del patrimoni i l’estat general del patrimoni, avaluació que es fa periòdicament i que recull les actuacions del Consell Assessor per fer-ne públics els resultats.

Comentaris

Trending