Els Petits Cantors canvien la filosofia per esdevenir una acadèmia de cant coral

L'estructura de la formació pedagògica quedarà formada per un cicle elemental, un de bàsic i, finalment un de mitjà que tindran les seves respectives titulacions

Enseñat i Riva en la firma del conveni.
Enseñat i Riva en la firma del conveni.

Canvi de paradigma en els Petits Cantors amb la voluntat que aquests es converteixin en una “acadèmia de música que pugui donar titulacions homologades amb França, Espanya i Europa”, com ha avançat el president dels Petits Cantors, Carles Enseñat. Amb aquesta idea s’ha format el conveni aquesta tarda entre el ministeri de Cultura i l’entitat i que comportarà un “canvi del pla pedagògic”.

“Entenem el cor ja no només com un generador d’activitat cultural, sinó també com un espai on els nens i nenes puguin desenvolupar una formació integral en l’àmbit de la veu i l’obtenció d’un títol”, com ha indicat el director de la coral, Jordi Sabata i que estarà vinculada amb l’Institut de Música d’Andorra la Vella. Per tant, l’estructura, com ha detallat, quedarà amb el cicle bàsic, elemental -enfocats al cant coral i mitjà -cant solista- que, si es completen els mòduls corresponents, acabaran amb els títols corresponents.

WhatsApp Image 2022 09 21 at 22.21.41
 

El conveni per tant, “no es focalitza tant en les actuacions, sinó en el projecte de la formació i el desenvolupament propi del cor”, ha puntualitzat la ministra de Cultura Sílvia Riva. De fet l’ha posat com a exemple “d’un tribut a la feina feta, i com es recull, es transforma i es millora i s’evoluciona”. El camí és llarg; primer, com ha incidit Sabata, que “s’ha de fer una acció d’anar per les escoles per aconseguir que el cor tingui més nens i nenes que facilitin la tasca educativa”; una segona, “començar a fer cant, que ja s’ha començat a fer amb alguns dels actuals membres, per valor possibles grau elemental i, per últim, “implementar el cicle mitjà”.

Primer, però cal el pas previ i és que l'acreditació de l'escola de música -que està en tràmit- i "des del cor realitzar les assignatures complementàries per acreditar l'especialitat de cant coral", com ha explicat Enseñat. De concerts ni haurà, igual que alguna sortida a l'exterior, però l'esforç serà en la formació; el que tenen clar que per tancar el curs 2022-2023 es farà un concert a Catherine Metayer, directora dels Petits Cantors durant 30 anys. El pressupost és de 47.000 per aquest any i 53.000 per l'any vinent.

Etiquetes

Comentaris

Trending