Ordino exposa objectes de les cases pairals

La mostra s'inaugura aquest divendres i es podrà visitar durant tot el cap de setmana coincidint amb la Fira del Bestiar

Comentaris

Un moment del muntatge de l'exposició 'Estris d'una època oblidada'.
Un moment del muntatge de l'exposició 'Estris d'una època oblidada'.

Ordino tornarà a obrir les portes de l'Era de Casa Rossell perquè la gent conegui de primera mà les estances primordials de la vida d'una casa pairal. Sota el títol Estris d'una època oblidada, a través d'una seixantena d'objectes es representarà el celler, l'habitació, la cuina i el celler. Una exposició que coincidirà amb la fira del bestiar i on s'espera igualar les més de 3.500 visites de l'any passat.

L’Associació de Cultura Popular d'Ordino posa en marxa aquest divendres l’exposició Estris d’una època oblidada a l’Era de Casa Rossell. Amb una seixantena d’objectes es vol reproduir les quatre estances fonamentals en la vida d’una casa pairal -el celler, l’habitació, la cuina i el soler- amb els estris més representatius, com poden ser l’escudeller que presideix la taula del soler, fins als cremalls que pengen del foc a terra, passant per l’escó, les cocotes, els calders, molinets de cafè, el llit de matrimoni, la banyera de ferro, el carner, els bocois, la tenalla, tupines o piló de tallar la carn, entre molts d’altres.

L'edició passada, l'Era es va transformar en un immens contenidor d'eines de tota mena del món de la pagesia, amb un gran èxit de participació. La gran acceptació que va tenir l'exposició que portava per títol "Eines del passat" amb més de 3.500 visites i una notable repercussió dins i fora de la parròquia va portar a idear aquesta segona edició. Una mostra que coincidirà amb el cap de setmana de la Fira del Bestiar i serà visitable durant tot el mes de maig per a les visites escolars a demanda.

Etiquetes

Comentaris

Trending