Una obra d’Hèctor Manresa, contribució dels arquitectes al L’ANDART

La creació ha estat seleccionada pels mateixos afiliats a l’entitat, via votació telemàtica, i vol conscienciar sobre l’excés de la utilització de plàstics d’un sol ús

Representació de com serà la futura obra.
Representació de com serà la futura obra. COAA

La nova edició de la biennal L’ANDART comptarà enguany amb la participació del Col·legi d’Arquitectes. L’entitat ha seleccionat una proposta d’un dels seus membres, Hèctor Manresa, que s’exposarà juntament amb la resta d’obres del certamen artístic. ‘Muntanya Plàstica’ ha estat la guanyadora del concurs que es va fer per seleccionar la creació, al qual es van presentar fins a quatre propostes.

Segons s’ha explicat des del col·legi, l’obra s’instal·larà a l’altura del número 6 de l’avinguda Verge de Canòlich. La instal·lació de Manresa se suma, doncs, a la resta d’oferta que permetrà veure la biennal, que es farà íntegrament a Sant Julià de Lòria i que tindrà com a eix vertebrador l’economia circular i el lema ‘La muntanya en Circulació’.

Han estat els mateixos col·legiats els encarregats de votar, de forma telemàtica, entre les quatre propostes presentades. De l’obra de Manresa es valora la integració a l'entorn paisatgístic i ecològic, així com els materials emprats i la capacitat de convertir l’espai on s’ubicarà en un entorn original i atractiu. En aquest cas es tracta d’un muntatge de bastida modular envoltada de malla metàl·lica que s’omplirà parcialment amb ampolles de plàstic.

“Amb l’obra volia aconseguir crear un espai participatiu i de reflexió sobre l’ús desmesurat del plàstic d’un sol ús”, ha explicat Manresa. D’aquesta forma, la seva creació anirà transformant-se i evolucionant a mesura que els visitants del L’ANDART dipositin ampolles dins l’estructura. L’estructura podrà encabir fins a 31 metres cúbics de botelles. Pel comissari de la Biennal, Pere Moles, “la participació del Col·legi, encara que sigui amb una sola obra, és crucial per l’impacte i l’ èxit de la Biennal i per això m’agradaria expressar el nostre reconeixement tant per organitzar el concurs com per l’altíssima qualitat de les obres presentades”.

El premi és de 8.000 euros, 2.000 dels quals en concepte d’honoraris pel disseny de la proposta i el desenvolupament del projecte. Els altres 6.000, per a la construcció, de la qual se n’haurà de fer càrrec l’arquitecte. L’obra es podrà veure en el marc del L’ANDART 23, entre el 15 de setembre i el 15 de novembre a Sant Julià de Lòria.

Comentaris

Trending