Hologrames immersius al Museu Casa d’Areny-Plandolit

El nou espai audiovisual permet reviure la història del país a partir d’una experiència multisensorial que combina objectes tangibles i tecnologia per traslladar-se a l’Andorra del segle XIX

Un moment de la nova experiència immersiva.
Un moment de la nova experiència immersiva. Govern d'Andorra

El Museu Casa d’Areny-Plandolit incorpora des d’aquest dimarts un nou espai audiovisual immersiu que permet reviure la història del país a partir d’una experiència multisensorial que combina objectes tangibles, tecnologia i l’espai real per traslladar-se fins a l’Andorra del final del segle XIX. El projecte, sota el títol ‘El somni de Don Guillem. Una experiència màgica amb hologrames’, ha estat impulsat pel ministeri de Cultura i Esports.

‘El somni de Don Guillem’ és una experiència audiovisual absorbent ubicada a l’espai del cap de casa i que culmina la visita mitjançant un sistema immersiu amb dos hologrames i cinc quadres màgics, que ofereixen cinc escenes que recreen la seva vivència fent memòria dels grans moments de la seva vida i transportant-nos al seu temps. “Recordant el passat amb tecnologies del present per a una visita diferent a la Casa d’Areny-Plandolit”, ha ressaltat la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, durant la visita a la nova proposta, qui també ha destacat que la iniciativa permet seguir el full de ruta marcat pel Llibre blanc de la cultura i Pla estratègic de cultura.

L’esperit de Don Guillem s’ha materialitzat amb la implicació de Grup Transversal SA, que va guanyar el concurs internacional per la qualitat del projecte, l’adaptació a la demanda, i la combinació d’espectacle i cultura i innovació i tradició. L’equip interdisciplinari de l’empresa ha treballat intensament a partir del guió redactat per l’escriptor i historiador Albert Villaró i amb l’assessorament dels departaments de Patrimoni Cultural i Política Lingüística. Aquest relat enllaça els diversos hologrames, imatges màgiques que semblen realitats corpòries fetes amb la matèria dels esperits, producte de la combinació de llum projectada en un vidre transparent, attrezzo i il·lusionisme.

El funcionament de l’espai té una durada aproximada de 20 minuts i es pot projectar amb català, castellà, francès i anglès, adaptat així a tots els públics que hi vulguin assistir. L’entrada serà gratuïta fins al proper 20 de gener del 2023.

Etiquetes

Comentaris

Trending