Una “història d’amor i de vida” guanya el Premi Carlemany per al Foment de la Lectura

‘La llista de les coses impossibles’ és la ‘òpera prima’ novel·lística de la mataronina Laura Gonzalvo, que veurà editada la seva obra per Columna Edicions el maig

Laura Gonzalvo és la guanyadora del premi.
Laura Gonzalvo és la guanyadora del premi. ARXIU

L’escriptora mataronina Laura Gonzalvo ha guanyat l’onzena edició del Premi Carlemany per al Foment de la Lectura amb ‘La llista de les coses impossibles’, la seva ‘òpera prima’ novel·lística que serà editada en format llibre el mes de maig per Columna Edicions, que convoca el premi i el dota des del Grup 62 conjuntament amb el Govern d’Andorra. El guardó és de 8.500 euros més l’edició de l’obra.

‘La llista de les coses impossibles’ és la història de la Clara i del Guim. “Una història de somnis i de realitats, de desitjos i de ferides. Una història d’amor i de vida. Una novel·la addictiva, senzilla però profunda alhora”, segons que han explicat els promotors del guardó. En aquesta edició del premi s’hi havien presentat 35 originals. 

Un consell lector —format per sis persones: les escriptores catalanes Maria Carme Roca i Laia Aguilar, les professores dels tres sistemes educatius d’Andorra Montserrat Fernández (Col·legi Mare Janer), Rosalina Areny (Lycée Comte de Foix) i Carme Pegalajar (Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp), i Glòria Gasch, editora i representant de Columna Edicions— ha estat l’encarregat de seleccionar cinc obres finalistes, que s’han lliurat al jurat per a la seva valoració i per a l’adjudicació del premi. 

El jurat que ha triat l’obra guanyadora estava format per nou estudiants d’entre catorze i setze anys, alumnes dels tres sistemes educatius d’Andorra, que han llegit les obres sota la supervisió dels seus professors de literatura. Els membres del jurat juvenil eren: Toni Hernández, Júlia Martínez i Joan Bastida, del Col·legi Mare Janer; Fernando Daniel Da Silva, Alèxia Hernández i Saleta Porta, de l’Escola Andorrana de segona ensenyança d’Encamp, i Emma Caraguel, Melissa Hamel i Valeria Mary Stevens, del Lycée Comte de Foix. 

Laura Gonzalvo, que recollirà el premi al maig a Andorra, va néixer a Mataró el 1978. Amb una formació interdisciplinària que va des de les humanitats fins al màrqueting passant per la literatura infantil i juvenil i l’edició, la seva trajectòria ha estat sempre vinculada a la paraula. Ha fet de contacontes, assistent editorial, editora de taula, redactora, encarregada de comunicació i directora de màrqueting. Ha coordinat projectes editorials i empresarials. Ha escrit, redactat, organitzat, corregit i implantat continguts, plans de màrqueting i estratègies de comunicació. 

Comentaris

Trending