El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ celebra les noces d’argent d’arrelament al Principat

L’entitat ha programat un seguit d’activitats a celebrar durant tot l’any sempre que la situació sanitària ho permeti, i que van des de mostres fotogràfiques i certàmens de dansa i cant o la presentació del llibre dels 25 anys

Imatge de tot el grup al santuari vell de Meritxell.
Imatge de tot el grup al santuari vell de Meritxell.

El Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’ commemora enguany les noces d’argent de l’entitat. Fundat l’1 de maig del 1996, l’ens cultural i folklòric realitzarà un conjunt d’iniciatives culturals combinant la forma telemàtica, aprofitant des xarxes socials, i esdeveniments presencials a realitzar en espais exteriors, adequats a les exigències sanitàries degut a la pandèmia provocada per la Covid-19.
 

Així, el proper dia 23 de gener serà presentada la quinzena edició de les Janeiras, tradició portuguesa habitual els últims 15 anys al Principat. El mes de març, el contacte amb la natura serà protagonista coincidint amb l’inici de la primavera i el mes d’abril serà publicat el llibre commemoratiu dels 25 anys d’activitat del grup, amb el Sant Jordi com a excusa. Per als primers dies de maig hi ha programat el Festival Internacional de Folklore i un concert musical que, si les condicions sanitàries no són favorables, seran realitzats l’any 2022.

GFCP Foto1
Un dels muntatges del grup.

Encara el mes de maig, coincidint amb la Diada Mundial de la Diversitat Cultural, serà presentada la primera de dues exposicions fotogràfiques previstes per l’entitat folklòrica. A inicis de juliol torna una nova edició del mercat tradicional ‘El Feirão’ i el mes d’octubre la participació a la Fira d’Andorra la Vella que la passada edició no es va poder realitzar degut a la pandèmia. El novembre serà presentada la segona exposició fotogràfica que combinarà el vestit tradicional amb l’arquitectura històrica del Principat.

Si les condicions sanitàries ho permeten, està previst també per part del Grup de Folklore ‘Casa de Portugal’, la participació a la Desfilada Nacional del Vestit Tradicional que enguany es realitzarà a la ciutat portuguesa de Covilhã i la participació en una nova edició del Pelegrinatge al Santuari de la Mare de Déu de Fátima, dos certàmens que són organitzats per la Federació del Folklore Portuguès.

Etiquetes

Comentaris

Trending