Gaset estrena la sala d'exposicions de Govern amb 70 obres que mostren la seva evolució artística

A l'exterior de l'edifici, el Comú d'Andorra la Vella ha situat l'escultura comprada a l'artista i que podrà ser observada per tot aquell que s'acostin fins al Parc Central

Una obra de la primera part de l'exposició
Una obra de la primera part de l'exposició

La sala d'exposicions de Govern, ubicada al parc Central d'Andorra la Vella, ja acull la primera exposició amb una artista de renom com és Judit Gaset. La mostra, que es podrà visitar fins al 12 de juny, està composta per 70 obres que Gaset ha creat al llarg de tres dècades i que mostren la seva evolució artística al llarg d'aquests anys que també es reflecteix en l'ús del material. A més, també ha quedat inaugurada l'obra que el comú de la capital ha comprat a l'artista i que  servirà per acostar la cultura a tota la gent.

L’exposició de Judit Gaset, que es podrà veure fins al 12 de juny, és l’encarregada d’inaugurar la sala d’exposicions del Govern amb 70 obres que l’artista ha desenvolupat des d’inici dels anys 90 fins al 2021. Per veure la seva trajectòria, l’exposició està agrupada en tres blocs: Ea et Alia, Geometries simbòliques en ferro i Poètica en gres i refractari. “Molta satisfacció per estrenar la sala i molta emoció perquè no és fàcil recollir obra de tants anys quan està dispersa”, ha indicat l’artista en el seu discurs inaugural.

El primer bloc està marcat per la fertilitat i la maternitat on, com ha detallat la comissària de l’exposició, Carme Soler, “trenca estereotips amb figures voluminoses” combinant una “una escultura primitiva, però alhora contemporània”. Una decepció inicial de la maternitat des de diferents àmbits -embarassos complexos, la decepció de no estar-ho- a la felicitat i l’alegria a partir de petons i abraçades. Unes obres on també estan presents elements mitològics com són les fades i el toro, però, aquests últims, “no des d’una banda de força, sinó emocional”.

Després de la figuració del primer grup, l’artista evoluciona cap a l’abstracció conceptual en el segon bloc. Un conjunt d’obres en què Gaset treballa per primera vegada el ferro i l’acer. Unes obres on, a més, incorpora inscripcions geomètriques i abstractes amb la seva mirada emocional i intel·lectual.

El tercer bloc, com ha posat en relleu Soler, “hi ha un retorn al fang que és la tècnica en què l’artista se sent més còmode” i amb un clar predomini de la paraula T’estimo. Les darreres obres,  creades en l’últim any i mig, l’esfera és l'element predominant. Una figura que l’artista defineix com “la idea del meu univers amb un espai sense inici ni final”.

A banda de l’exposició pròpiament dita, la pluja ha deslluït l’acte i és que no ha permès inaugurar l’escultura que ha comprat el Comú d’Andorra la Vella i que estarà al Parc Central. Un indret que a Gaset “m’agrada molt” i permet “democratitzar l’art”, ja que està a l’abast de tothom. Precisament, la inauguració de l’exposició i l’escultura de la mateixa artista “omple d’orgull” a la cònsol major de la capital, Conxita Marsol, per la seva amistat amb l’artista, però també “simbolitza el treball conjunt de dues administracions”.

Finalment, la ministra de Cultura i Esports, Sílvia Riva, ha ressaltat que aquesta inauguració és només l'inici d'un lloc per donar veu a artistes del país i donar a conèixer la seva obra.

Etiquetes

Comentaris

Trending