En marxa el vuitè Concurs de curtmetratges en català, RECcrea

El projecte està adreçat a joves estudiants, dels cursos de 3r i 4t de segona ensenyança, ESO o el troisième i seconde per promoure la seva creativitat audiovisual

Cartell del concurs de curtmetratges RECcrea.
Cartell del concurs de curtmetratges RECcrea.

El servei de Política Lingüística del Govern (SPL), en col·laboració amb l’Associació Ull-Nu, posa en marxa el vuitè Concurs de curtmetratges RECcrea. El certamen és un projecte de dinamització adreçat als estudiants de 3r i 4t ded segona ensenyança i de la ESO, troisième i seconde, per promoure la creativitat audiovisual en català. La vuitena edició reprèn la celebrada l’any passat, que es va impulsar malgrat la pandèmia, en què van participar un centenar de joves amb 26 originals.

Els curtmetratges han de ser en català, de temàtica lliure i no poden durar més de vuit minuts. Des de l’organització recomanen la gravació amb càmeres de vídeo o fotogràfiques que permetin filmar en alta definició i utilitzar estabilitzadors d’imatge per garantir la qualitat. El termini per lliurar els originals s’acaba el 28 d’abril del 2022. A més, s’inclouen dues fases formatives a les aules. D’una banda, el guionista Albert Galindo explicarà què és i com es crea un guió, i l’Associació Ull-Nu orientarà els alumnes en l’elaboració dels curtmetratges, la direcció dels actors i la supervisió del treball.

Els tres primers classificats rebran vals de compra per a Pyrénées Andorra, de 700, 500 i 300 euros respectivament. A més, tots els finalistes rebran un diploma acreditatiu i un obsequi. El RECcrea compta amb el suport dels centres educatius i Ràdio i Televisió d’Andorra.

Comentaris

Trending