Cultura programa aquest mes noves activitats als museus

Degut a la bona acceptació de les propostes s'amplia l'oferta i els horaris que s'adapten al públic local

Una imatge de la Farga Rossell.
Una imatge de la Farga Rossell. Altaveu

El ministeri de Cultura i Esports ha adaptat els horaris dels establiments i ha ampliat l’oferta per adaptar-la al tarannà del públic local amb la situació causada per la Covid-19 i les conseqüents restriccions de mobilitat. Entre les activitats organitzades, s’han dut a terme quatre rutes guiades pels entorns de tres dels equipaments gestionats pel Govern, com són la Casa de la Vall, l’Espai Columba i la Casa d’Areny-Plandolit. Acompanyant aquests itineraris, s’han organitzat altres activitats adreçades al públic familiar i a la resta de públic.

Degut a la bona acceptació de les propostes i en vista que les restriccions de mobilitat continuen, el ministeri ha decidit continuar oferint aquests serveis els propers dies de cap de setmana d’aquest mes de gener, a excepció d’aquesta setmana, en què també s’ha programat una presentació literària entre setmana. Aquest divendres, a les 19 h, Greg Coonen presentarà 'La pífia', la seva primera novel·la, a la Farga Rossell. Es tracta d’un thriller financer i polític que posa Andorra al centre d’una trama que pretén desestabilitzar tot Europa. L’assistència a l’acte és gratuïta, però cal fer reserva prèvia trucant al +376 839 760.

Una altra de les activitats que s’oferiran aquestes setmanes serà el joc d’escapada ‘L’enigma de l’escriptor’. Se’n faran tres sessions, en què podran participar tres grups de convivència habitual, dos dissabte dia 16, a les 12 h i a les 16 h, i una diumenge dia 24, a les 12 h. Aquest joc d’escapada, que permetrà conèixer la història d’una de les nissagues més importants del país, posarà els participants en la pell de Joan Peruga mentre escrivia la novel·la ‘Últim estiu a Ordino’. El grup disposarà d’una hora per resoldre diversos reptes mentre recorda la història familiar dels Plandolit: si no supera les proves, no trobarà la clau per sortir de la Casa d’Areny-Plandolit. L’entrada val 6 euros per persona i es pot adquirir a qualsevol de les taquilles dels museus gestionats pel Govern.

Diumenge dia 17, a les 12 h, la Casa de la Vall serà l’escenari del contacontes ‘El gran secret de la vaca Bruna’, un conte de Cecília Santañes i Alexandra Grebennikova que acosta el patrimoni i la història d’Andorra als infants. Les entrades valen 5 euros; cada nen ha d’entrar acompanyat d’un adult i solament paga el nen.

El dissabte 23 es tornaran a oferir les quatre sessions, a les 11 h, a les 13 h, a les 15 h i a les 17 h, de ‘L’objecte intrús’ al Museu Casa d’Areny-Plandolit, en què els visitants, tant grans com petits, hauran d’afinar la vista per descobrir els objectes que s’han esquitllat a la col·lecció del museu. L’entrada val 5 euros per persona i es pot adquirir a qualsevol de les taquilles dels museus gestionats pel Govern. El dissabte dia 30, al Museu Casa Rull, l’artista Eve Ariza oferirà dos visites guiades a l’obra resultant de la performance TrumfOna, que va tenir lloc al museu el 21 de novembre. Les sessions seran a les 12 h i les 13 h. Les entrades valen 5 euros per persona i s’han d’adquirir de manera anticipada a qualsevol de les taquilles dels museus gestionats pel Govern. 

La darrera activitat del mes serà una ruta literària pel nucli antic d’Andorra la Vella que s’iniciarà a les 12 h a la Casa de la Vall, el diumenge 31. La ruta portarà els visitants a descobrir el nucli antic d’Andorra la Vella. Al costat d’alguns dels escriptors que s’hi han passejat al llarg de la història, com Martí i Pol, mossèn Ballarín o Joan Peruga, es veurà com era aquesta part d’Andorra no fa tant de temps. L’activitat s’acabarà amb una visita a la Casa de la Vall. Les entrades valen 5 euros per persona i s’han d’adquirir de manera anticipada a qualsevol de les taquilles dels museus gestionats pel Govern.

Comentaris

Trending