Commoció per la mort del tallista Àngel Pla

Havia regentat durant molts anys el seu propi taller al casc antic d’Andorra la Vella, on també va obrir la llibreria Eureka durant la dècada dels 70

Àngel Pla, al seu taller de la placeta Monjó.
Àngel Pla, al seu taller de la placeta Monjó. N.R.

El tallista Àngel Pla ha mort aquest divendres, provocant una important commoció tant a les xarxes socials com al casc antic d’Andorra la Vella on, des d’inicis de la dècada dels setanta tenia el seu taller. Tenia 91 anys i, entre altres feines es va especialitzar en l’escultura d’imatges de la Mare de Déu. També va ser l’impulsor de la llibreria Eureka, al carrer de la Vall.

La notícia de la seva desaparició ha generat tristesa que s’ha pogut comptar a les xarxes socials i, també, entre els veïns del barri de la capital que havia convertit en la seu del seu taller. Nascut a Barcelona l’any 1930, el 1958 es va instal·lar al país. Va coincidir amb altes artistes com ara Jaume Bordas o Sergi Mas.

Anys després es va poder instal·lar pel seu compte. El 1970 va obrir el seu propi taller a la placeta Monjó. De fet, encara hi treballava habitualment fins fa poc. Abans també havia estat responsable de la llibreria Eureka, al carrer de la Vall. Sempre explicava amb orgull com, un dia, va tenir un client VIP: el peruà Mario Vargas Llosa.

Als 91 anys, Pla ha mort aquest divendres. A les xarxes socials, un cop s’ha conegut la trista notícia són molts els usuaris, alguns dels quals vells coneguts seus, qui han expressat la tristor per la pèrdua d’un artista únic.

Etiquetes

Comentaris (7)

Trending