La colla de Castellers d’Andorra, exemple de l’expansió de la cultura catalana

L’agrupació ha estat esmentada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la qual resumeix com a revolucionària la darrera dècada pel món casteller

Comentaris

Foto de grup dels castellers d'Andorra.
Foto de grup dels castellers d'Andorra.

La colla de Castellers d’Andorra es va crear fa sis anys. Quatre després de la declaració de l’Organització de les Nacions Unides per a l’Educació, la Ciència i la Cultura (UNESCO) que reconeixia els castellers com a Patrimoni Immaterial de la Humanitat. Ara, aquest cap de setmana, ha estat esmentada per la Coordinadora de Colles Castelleres de Catalunya, la qual resumeix com a revolucionària la darrera dècada pel món casteller.

El president de Castellers d’Andorra, Juli Peña ha destacat en declaracions a Ràdio Seu “la importància per l’impuls que ha suposat pel territori, tenint en compte que el Pirineu i Andorra no és una zona de tradició castellera”. En aquest sentit, ha subratllat que en els sis anys de trajectòria de la colla ja s'han donat més de 250 camises.

Peña també ha reconegut que encara els queda “molt camí per recórrer” respecte a altres colles plenament consolidades, però ha destacat que la temporada passada van poder aixecar un 3 de 6 per sota i un 5 de 6 i ha afegit que es troben en un moment “ascendent respecte l'entrada de gent nova”. De fet, comptaven amb unes 110 persones de forma efectiva, algunes de les quals provinents de la Seu d'Urgell o d'altres poblacions de l'Alt Urgell.

Etiquetes

Comentaris

Trending