L’andorrana Sylvia Steinbrecht, nominada als Gaudí per ‘Los renglones torcidos de Dios’

Opta al premi que ja es va emportar el 2020 per a la millor direcció artística i també està a la candidatura en la mateixa categoria dels Goya

Sylvia Steinbrecht amb el Premi Gaudí 2020.
Sylvia Steinbrecht amb el Premi Gaudí 2020. ALTAVEU

L'andorrana Sylvia Steinbrecht ha estat nominada als Premis Gaudí per la direcció d'art a la pel·lícula 'Los renglones torcidos de Dios', dirigida per Oriol Paulo i amb Bárbara Lennie i Eduard Fernández com a protagonistes. El film està ambientat en un hospital psiquiàtric, una recreació que li ha valgut a Steinbrecht aquesta nominació.

Sylvia Steinbrecht també opta al guardó en el mateix apartat als premis Goya del cinema espanyol. L'any 2020 ja va guanyar un Gaudí a la direcció artística per la seva tasca a la pel·lícula d'Isabel Coixet, 'Elisa y Marcela'. El llargmetratge, basat en una història real, comptava amb quatre nominacions: millor música original, millor vestuari, millor maquillatge i perruqueria i millor direcció artística.

Aquesta darrera secció és l'única que va resultar ser guanyadora. Va ser el primer guardó d'aquest estil que Steinbrecht guanyava, ja que amb les nominacions obtingudes en aquest mateix premi el 2017, gràcies a la seva participació al film 'El rei borni', i el 2014 a 'Tres bodas y más', no va aconseguir endur-se el premi. Tot i això, el 2013 va ser guardonada per la seva tasca a la pel·lícula 'Floquet de neu'.

Enguany, per tercera vegada consecutiva en els seus quinze anys d’història, els Gaudí tornen a recollir unes nominacions amb una presència majoritària de dones finalistes, assolint un 53%. Dels 68 títols candidats (34 llargmetratges de ficció, 10 documentals, tres  pel·lícules per a televisió, 11 curtmetratges i 10 films europeus), un total de 31 (27 d’ells són produccions catalanes) han passat a la segona volta de votacions, que arrenca aquest dimecres i es manté oberta fins al 16 de gener.

El palmarès es donarà a conèixer a la gala que tindrà lloc el diumenge 22 de gener a la Sala Oval del Museu Nacional d’Art de Catalunya (MNAC), presentada per l’actriu Llum Barrera.

Etiquetes

Comentaris (4)

Trending