Andorra oferirà prop de 200 títols a l’estand de la 41a edició de la Setmana del llibre en català

Iñaki Rubio hi presentarà ‘Pau de Gòsol. Picasso al Pirineu’ i també hi tindran espai altres novetats com el ‘Quadern Blau’ d’Albert Ginestà i ‘La vall dels andosins’ d’Alan Ward

Estand d'Andorra en una edició anterior de la Setmana del llibre en català.
Estand d'Andorra en una edició anterior de la Setmana del llibre en català. Govern d'Andorra

Andorra tornarà a ser present a la Setmana del llibre en català, que tindrà lloc del 8 al 17 de setembre al Moll de la Fusta de Barcelona amb prop de 200 títols diferents. Entre ells, hi destaquen novetats editorials com ‘Pau de Gòsol. Picasso al Pirineu’ d’Iñaki Rubio o el ‘Quadern Blau’ d’Albert Ginestà.

Segons s’ha informat des del Govern, en l’edició d’enguany de la Setmana del llibre en català, que serà la 41a, el Principat hi serà sota un mateix estand, el número 44, amb les edicions del Govern, l’Associació d’Editors d’Andorra i l’Associació Llibre del Pirineu. Així, s'oferiran en total prop de 200 títols i els editors del país, els escriptors i les entitats i institucions que tenen producció editorial podran vendre les seves obres en el mateix estand, donant un relleu especial a les darreres novetats.

En aquest sentit, en destaquen títols com ‘Pau de Gòsol. Picasso al Pirineu’ d’Iñaki Rubio, ‘la vall dels andosins’ d’Alan Ward o ‘Quadern Blau”, d’Albert Ginestà. Tampoc hi faltaran obres de més recorregut com ‘Andorra i la Guerra Civil espanyola’ de Pau Chica, ‘Aquí les penjaven’ de Robert Pastor, ‘Shanghai Andorra’ de Txema Díaz-Torrent i Joan Peruga o ‘Llegendes d’Andorra’ d’Àlvar Valls i Roser Carol.

Des de l’Executiu es recorda que Andorra participa en l'esdeveniment des del 2012, en un inici cada dos anys, però ho fa de forma anual des del 2016. Els objectius de la presència d'Andorra a la Setmana són “promoure el sector editorial andorrà i pirinenc, presentar les publicacions que directament o indirectament s'han fet per encàrrec o amb suport institucional i exposar, d'aquesta manera, una mostra del ventall cultural del Principat i del Pirineu”. L'Associació Llibre del Pirineu rep el suport també de l'Institut per al Desenvolupament i la Promoció de l'Alt Pirineu i Aran (IDAPA).

La presència andorrana s'acompanya de diverses activitats que tindran lloc en diferents espais. En destaquen les presentacions de novetats del dia 16 de setembre que els organitzadors de la Setmana han agrupat sota el nom el Matí d'Andorra, on participaran els editors i els autors del país.

La Setmana del llibre en català és una mostra que té per objectiu promoure la lectura i la venda de llibres en català. Enguany agruparà 287 expositors en total i està prevista l'assistència d'Andorra, Catalunya Nord, Illes Balears i País Valencià de manera destacada. En trobareu més informació a www.lasetmana.cat.

Etiquetes

Comentaris

Trending