Acaba la primera fase de les obres a l'església de Sant Vicenç d'Enclar

Es reprendran a la primavera, quan les condicions siguin òptimes per poder treballar amb morter de calç i iniciar el muntatge del campanar que es va esfondrar el mes de desembre del 2019

Estat actual de les obres.
Estat actual de les obres. PATRIMONI CULTURAL

La primera fase de la intervenció a l'església deSant Vicenç d’Enclar s'ha acabat i s'han dut a terme les tasques de neteja i adequació del sector de l’obra. Els treballs es reprendran a la primavera, quan les condicions siguin òptimes per poder treballar amb morter de calç i iniciar el muntatge del campanar que es va esfondrar el mes de desembre del 2019.

Els treballs de reconstrucció del campanar de Sant Vicenç d'Enclar van ser adjuicats el passat mes d'octubre per un import total de 187.312,52 euros, dels quals 80.000,00 euros a càrrec del pressupost 2021 i 107.312,52 euros del 2022. Les obres que han arribat al final de la primera fase tenen com a objectiu principal impulsar la reconstrucció del campanar, però també es preveu abordar la reparació de les afeccions estructurals i constructives que l’esfondrament de la torre va provocar, així com incidir en l'adequació de l'interior del temple i millorar l'entorn proper. 

Les obres s'aturen ara fins a la primavera quan les condicions siguin òptimes per poder treballar amb morter de calç i iniciar el muntatge del campanar. Les noves tecnologies, amb reproducció 3D acuradíssima inclosa que permet establir un model de recuperació mil·limètrica, farà possible una reconstrucció molt fidel del campanar ensorrat fa dos anys, i que hauria de tornar a estar aixecat la propera tardor.

Comentaris (1)

Trending