Creu Roja no es presentaria a cap concurs pel transport sanitari

L’ONG s’ha ofert a Govern per assumir més tasques de trasllats però, en cap cas, participarien en una licitació perquè “no anirem a treure la feina a ningú”

Una ambulància de la Creu Roja.
Una ambulància de la Creu Roja.

La Creu Roja no es planteja presentar-se a cap concurs per assumir el servei de transport sanitari. Així ho assegura el director general de l’entitat, Jordi Fernández. L’ONG sí que “s’ha ofert” per poder assumir més tasques en aquest àmbit si així ho estima convenient el Govern, però en cap cas, afirma el seu responsable, la voluntat és “competir” amb empreses privades que puguin postular-se en una futura licitació.

Així ho ha explicat a Altaveu un Fernández que recorda que la Creu Roja té molta experiència a l’hora de fer transport sanitari. Fa molts anys n’havia fet i en els darrers ha treballat intensament pel que fa als àmbits social i sociosanitari. En el  primer –per exemple, ajudar a sortir a carrer a persones amb mobilitat de reduïda o traslladar-les al centre de dia del Cedre-, van arribar als 389 serveis al llarg del 2019. En el segon –transport entre un domicili particular i l’hospital-, fins a 9.872.

Per tant, capacitat per assumir més tasques, hi ha. Així ho entén el director general de l’ONG que, remarca, “tenim dues ambulàncies i em podrien tenir més”. Per això, “ens he ofert a Govern per si entenen que, dins del dispositiu, podem aportar més; si és així, endavant”. Fernández defensa que l’entitat pot assumir aquesta ampliació de feina perquè, d’experiència, en té. “Fa molts anys, abans de l’entrada de les empreses privades, ho fèiem i encara ho sabem fer”, afirma. L’excepció on, entén, no veuria lògic entrar-hi seria en tot allò que suposa un transport urgent, àmbit on entén que els més preparats són els bombers o el mateix SUM.

Ara bé, el que es té clar des de Creu Roja és que “no entrarem a competir en un concurs públic contra cap empresa”. Al seu entendre, “no ho hem de fer” i, fins i tot, “no seria moralment correcte”. La idea, deixa clar, és que “no anirem a treure la feina a ningú”. Des de l’ONG, per tant, s’està ara a l’espera de futures reunions amb l’executiu per veure si s’acaba acceptant la proposta d’intensificar la col·laboració però sense anar més enllà.

Comentaris (1)

Trending