Cop de la policia francesa contra les xarxes de contraban de tabac que operen a l’entorn d’Andorra

La brigada anti criminal de Tolosa deté nou ciutadans albanesos d’entre 20 i 49 anys que haurien carretejat per la muntanya 380 caixes de cigarretes: els contrabandistes estan obrint noves rutes

-
-
La policia francesa ha donat un cop de puny sobre la taula dels contrabandistes de tabac que operen al sud del país a partir del producte que suposadament adquireixen a Andorra. La brigada anti criminal (BAC) de Tolosa va detenir la matinada de dilluns nou ciutadans albanesos que formen part d’una de les dues grans xarxes de traficants de tabac que passen constantment per les muntanyes francoandorranes. Els investigadors calculen que cada comboi pot suposar uns beneficis d’entre 3.000 i 4.000 euros per al grup organitzat.

Els investigadors de la policia francesa haurien volgut deixar clar a les organitzacions que es dediquen a passar tabac entre Andorra i França que, facin el que facin, els tenen controlats. I que si collen els poden posar contra les cordes. Fonts coneixedores del funcionament d’aquestes xarxes han assegurat que últimament els passadors han obert noves rutes per evitar el control a la muntanya. El missatge dels agents francesos és clar: us anirem a buscar on calgui. En aquesta ocasió els van esperar al barri de Minimes, a Tolosa. La policia francesa atribueix la procedència del tabac d’Andorra, però aquest extrem, segons altres fonts consultades, no està gens clar.

El que sí que és clar és que les bandes de contrabandistes que operen a l’entorn el Principat -fonamentalment n’hi ha dues de grans, totes dues controlades per ciutadans de països de l’est, una d’elles integrada majoritàriament per gent com els ara detinguts, de nacionalitat albanesa; i una altra que sol tenir sobre el terreny, és a dir, com a passadors, joves magribins- han traçat nous camins per on passar: pel Pas de la Casa, Incles i Arcalís. Transiten durant hores per la muntanya i ja al vessant francès els esperen cotxes conduïts per persones de la mateixa xarxa per traslladar-los on toqui.

Mentre hi ha dubtes que el tabac realment procedeixi del Principat, França pretén passar el missatge que serà implacable amb els grups organitzats de comerç il·lícit

En l’ocasió de dilluns, segons que s’ha fet ressò la premsa francesa aquest dimecres, efectius dels BAC van rebre una informació anònima que els posava sobre la pista d’un comboi que havia d’arribar a Tolosa. En concret a la zona del bulevard suís. Quan els agents, vers 2/4 de 5 de la matinada del diumenge al dilluns, van veure tres cotxes estacionats i en què els seus ocupants es disposaven a obrir el portamaletes per extreure’n tot un seguit de volums, van saltar a sobre de les persones que hi havia en aquell indret. Segons les informacions dels mitjans francesos, les maletes que hi havia als cotxes conenien 380 caixes de cigarrets fabricats i 344 envasos de tabac. Suposadament haurien passat per Andorra. I tindrien la seva destinació final en la revenda al barri tolosenc d'Arnaud Bernard, famós per ser un centre de comerç il·lícit.

Els detinguts, nou, entre els quals una dona, tenien tots la nacionalitat albanesa i les seves edats estaven compreses entre els 20 i els 49 anys. Dels nou, set van passar a disposició judicial, un va quedar en llibertat sense necessitat de presentar-lo davant l’autoritat judicial i el novè, com que era il·legal, va ser automàticament traslladat al centre de detenció de Cornebarrieu. Els individus van explicar que guanyaven cinc euros per paquet venut, el que asseguraria aproximadament uns beneficis d’uns 4.000 euros per cadascun dels combois organitzats.

Comentaris

Trending