Col·lectius socials, polítics i sindicals convoquen per a dilluns que ve la protesta contra la reforma laboral

La concentració es farà a partir de les 20.30 hores a l'avinguda Meritxell, davant del Passatge Biscairet on s'ubicava l'antic Escale

-
-
Arran de l'aprovació del Consell General de la reforma laboral, del dijous 6 de desembre, que té incidència en tres lleis - amb el Codi de relacions laborals al capdavant-, col·lectius socials, polítics i sindicals han fet pública, aquest dilluns, una convocatòria en forma protesta per dilluns vinent, 17 de desembre, a dos quarts de nou de la nit a l'avinguda Meritxell, davant del passatge Biscairet, a l'antic Escale.

El motiu de la concentració, entre d'altres, és "la inacció del Govern enfront dels elevats preus del lloguer de la vivenda, pel cost de la vida del nostre país, per les baixes pensions de jubilació, per un salari mínim digne". Els col·lectius organitzadors d'aquesta protesta insten a participar a altres entitats polítiques i socials que "se sentin properes i afectades", i també a tota a la ciutadania que s'hi vulgui sumar.

El lloc que s'ha triat per fer la concentració s'ha acabat escollint, segons els organitzadors, pel fet que a l'hora prevista de la protesta encara hi ha persones que hi circulen, encara hi ha centres comercials oberts, a diferència d'altres indrets que s'han plantejat com ara la plaça del Consell o la Lídia Armengol. A més, han recordat les fonts, en cas de mal temps sempre hi pot haver una mica d'aixopluc.

Alguns dels promotors de la protesta han creat aquest cap de setmana un esdeveniment de sondeig a les xarxes socials, especialment a Facebook, que han revelat que 1.100 persones estarien disposades a participar en la concentració o, com a mínim, que hi estarien interessades. Això ha fet que definitivament el grup de sindicats -la immensa majoria dels que hi ha registrats al país sinó tots-, més partits com Podem o Candidatura Sobiranista -el Partit Socialdemòcrata també hi dóna suport- i diversos grups de persones independents hagin decidit formalitzar la convocatòria.

Comentaris

Trending