Cinca es descarta com a candidat de DA i anuncia una retirada almenys temporal de la primera línia política

L’actual ministre de Finances assegura que estarà al costat dels futurs candidats i manté que al partit hi ha gent “amb molta més empenta i il·lusions renovades” que ell per liderar el projecte

Comentaris

El ministre de Finances, Jordi Cinca, durant un moment de l'entrevista.
El ministre de Finances, Jordi Cinca, durant un moment de l'entrevista.
L’actual ministre de Finances i portaveu del Govern, Jordi Cinca, es descarta com a candidat de Demòcrates per Andorra (DA) a les properes eleccions generals i assegura que pretén fer “un parèntesi” en la primera línia política per reprendre la seva vida professional. L’activitat política del tot no la pensa abandonar i tampoc no pensa deixar de donar suport al projecte taronja, que assegura que serà “guanyador” i “engrescador”.

Cinca ha afirmat en una entrevista a Andorra Televisió que després de dues legislatures al capdavant d’un ministeri tan complexe com el de Finances (i Funció Pública el primer mandat) necessita agafar-se un temps de repòs de la primera línia. “La meva perspectiva és fer un parèntesi” i a partir d’aquí veure quan pot durar aquest temps, que podria arribar a ser “etern”. En tot cas, s’ha autodescartat com a possible líder demòcrata. “Tenim gent amb molta més empenta i amb il·lusions renovades” per poder presentar un equip i un projecte “engrescador” i “guanyador” les properes eleccions.

El ministre no ha entrat a valorar altres possibles candidats a succeir Toni Martí, però sí que ha assegurat que estarà “al costat” d’aquells que siguin designats candidats, tant a la llista nacional com a les parroquials. I que estarà a disposició de la formació per fer allò que calgui. “Per fer campanya, per participar en la logística, per generar arguments…” en definitiva per a qualsevol cosa que se li pugui demanar i pugui ser útil col·laborant de la mateixa manera que ell ha sol·licitat la col·laboració dels companys quan ell ha estat candidat, ha explicat.

Malgrat que en alguns moments Cinca ha estat molt ben situat en les travesses per a la successió -i tot i que algunes fonts han assegurat que encara no està tot el bacallà tallat-, el ministre fins i tot ja hauria anunciat a la seva família fa temps la seva decisió d’abandonar, almenys durant un temps, la primera línia política. A partir d’aquí, les possibles destinacions professionals de l’encara ministre, exalt directiu de Crèdit Andorrà on sembla molt complicat que torni, ja han començat a sonar. També a mode de travesses. Però van des de la seva incorporació a la consultora Alfa Capital fins a la direcció general del futur casino.

Etiquetes

Comentaris (2)

Trending