Campanya a Change.org per demanar l’anul·lació de les POB per a candidats lliures

Els impulsors de la iniciativa, que ja ha recollit 330 signatures de suport, defensen que se’ls ha d’aplicar el mateix tracte que els alumnes que han fet el curs de forma presencial

La petició a Change.org
La petició a Change.org

Els candidats lliures que s’han de presentar a les proves oficials de batxillerat professional (POB Pro) han començat a recollir signatures a la plataforma Change.org per demanar que se’ls tracti com als alumnes que han fet aquests anys el curs de forma presencial. És a dir, que també s’anul·lin els seus exàmens i es tingui en compte la Nota d’Avaluació Continuada que figura al seu expedient acadèmic. La campanya es fa en nom de “tots aquells alumnes matriculats en la modalitat” del centre de formació d’Aixovall.

Així, la petició, dirigida al Sistema Educatiu Andorra, al ministeri d’Educació i la directora del Centre de Formació Professional, demana “la revisió dels nostres casos en concret” a causa “del decret de suspensió dels exàmens de la POB Pro”. Expliquen que “aquest any als alumnes presencials no se’ls hi farà exàmens al juny sinó que se’ls mirarà la nota NAC” i que “si la tenen aprovada, se’ls donarà el diploma”. En canvi, a ells, “se’ls mantenen els exàmens al juny” tot i ser “presencials  en el seu moment i tenir una NAC aprovada”.

Recorden que “sent candidats lliures no tenim tant suport ni un seguiment diari com ho tenen ells”. Per exemple no poden accedir a apunts i només poden tenir contacte amb els professors “un cop al mes amb reunions que es realitzen al centre” a les quals “no tots hi podíem assistir a causa de la feina”. A més, al maig “teníem la setmana de revisió que era l'única on podíem tenir contacte amb els professors per resoldre dubtes, però s'anul·la a causa de la Covid-19”. Per tant, lamenten, “ens quedem sense l'única setmana on podíem tenir més ajuda”.

Entenen que “no volen fer exàmens als presencials per a no exposar-los al virus”. En canvi, “nosaltres ens haurem d'exposar i anar a fer l’examen a juny”. Asseguren que “només volem la igualtat amb els nostres companys que han estat a les classes presencials i en tot moment han tingut tota l’ajuda dels professors”.

La campanya s’ha publicat a la plataforma Change.org. Per ara, ha recollit prop de 350 firmes de suport.

Fonts del grup han explicat a Altaveu que, fins ara, no han tingut cap resposta al correu que van enviar per demanar els canvis. “Ni la ministra ni el centre s’han posat en contacte amb nosaltres”, indiquen. “Sentim que no ens estan fent cas”, afirmen. Per això han llançat la campanya a la plataforma.  

Etiquetes

Comentaris (5)

Trending