Argentina autoritza un vol des de Barcelona pel 3 de maig que podria beneficiar molts temporers

L’avió disposaria de 243 places i el Govern està en contacte amb les autoritats del país andí per mirar d’aconseguir que el puguin aprofitar el major nombre possible dels atrapats a Andorra

Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.
Un avió d'Aerolíneas Argentinas, una de les companyies que va repatriar extracomunitaris.

El govern argentí ha autoritzat un tercer vol des d’Espanya del qual es podrien aprofitar els temporers que es troben atrapats a Andorra arran de l’esclat de la crisi del coronavirus. Es tracta d’avió que sortirà el diumenge 3 de maig des de Barcelona. El ministre portaveu, Eric Jover, ha avançat que s’han establert contactes amb les autoritats del país andí per intentar que aquest viatge el puguin aprofitar el major nombre possible dels que estan al Principat.

El vol s’emmarca en el nou cronograma autoritzat per la Casa Rosada de cara a la propera setmana. En total, hi haurà entre aquest diumenge i el vinent un total de 16 avions provinents d’onze ciutats, amb una capacitat per a 3.100 persones. De fet, no és que s’incrementi gaire el ritme portat fins ara –tot just una mitjana de dos viatges fins a l’aeroport d’Ezeiza per jornada-, però sí que és cert que entren llocs fins ara vetats per trobar-se a zones d’Europa especialment afectades per la pandèmia. Així, és el cas de Roma, de París o de Barcelona.

El govern d'Alberto Fernánez segueix autoritzant amb comptagotes la repatriació, tot just unes 440 persones arribaran a Ezeiza cada dia

Des del govern argentí es fa un petit pas endavant. Molt petit. De fet, i segons han indicat alguns diaris, es calcula que a Buenos Aires arribin una mitjana de 443 persones per dia, lleugerament superior als entre 300 i 400 que ho feien fins ara. La tímida relaxació es deu al fet que s’hauria detectat una caiguda del nombre de contagis de coronavirus vinculats a aquests retorns des de l’exterior des d’un percentatge del 50% a un entorn el 20%.

Dels setze vols autoritzats, el que pot afectar directament als temporers atrapats a Andorra és el que sortirà el dia 2 des de l’aeroport del Prat. L’operarà Aerolíneas Argentinas i té una capacitat de 243 passatgers. Alguns mitjans del país andí han assegurat que el permís d’aquest avió ha estat el resultat d’una “negociació àrdua” entre el canceller d’Exteriors, Felipe Sola, i el ministre de Salut, Ginés González. Aquest darrer “posava molts problemes a portar argentins atrapats allà per tractar-se d’una de les zones amb més casos de coronavirus a nivell mundial”.

La proximitat amb Barcelona fa pensar que els temporers d’Andorra podrien aconseguir més passatges que els assolits en els dos vols que sortiran en les properes hores des de Madrid. De fet, des del Govern s’entén així. “Estem en contacte constant amb les autoritats argentines i, especialment, amb el consolat de Barcelona per mirar d’aconseguir que es puguin portar el màxim nombre possible”, ha comentat el portaveu de l’executiu, Eric Jover.

A banda del de Barcelona, una altra opció que podria beneficiar els argentins atrapats al Principat seria el que s'ha programa des de París. També és el primer que s'autoritza des de França. Tindrà una capacitat de 170 passatgers i l'operarà Air France. Està programa pel divendres 1 de maig. 

Etiquetes

Comentaris

Trending