Segell de Correos commemoratiu dels aiguats del 1982

El timbre es va emetre el 4 de novembre i se n’ha fet una tirada de 50.000 exemplars

Imatge del segell.
Imatge del segell. CORREOS

Correos ha emès un segell amb motiu dels 40 anys dels aiguats del 1982. Les intenses pluges del 7 i 8 de novembre del 1982 van provocar un dels episodis més tràgics de la història recent del Principat: el desbordament dels rius Valira i Segre. Aquestes pluges també van afectar les comarques catalanes de l’Alt Urgell i la Cerdanya, així com la majoria dels municipis pels quals passa el Segre.

El segell es va emetre el 4 de novembre i se n’ha fet una tirada de 50.000 exemplars. El procediment d’impressió és Offset i s’ha usat paper estucat, engomat i fluorescent. La mida del timbre és de 28,8 x 40,9 mm. El valor postal dels segells és d’1,75 euros. A cada plec d’impressió hi ha 25 segells.

L'episodi de pluges que commemora el segell va començar el 6 de novembre de 1982 i es va intensificar de manera inesperada ell dia següent. Els rius no van poder absorbir tota l'aigua i les lleres del riu es van desbordar al llarg de les hores següents, portant-se per davant cotxes, autocars, ponts i edificis sencers. Les fortes pluges es van fer presents a tots els racons del país. El temporal, en el conjunt de les comarques afectades, va desbordar els rius i va causar 26 morts. Dotze al Principat.

La imatge que apareix al segell és una aquarel·la obra d’Arnau Orobitg en què es fa una referència a l'esperança, “una cosa bonica en record d'aquelles pluges, d'aquella aigua que s'endugué vides al davant. És un homenatge a l'aigua com a vida, esperança”, manté Correos en un comunicat oficial.

Etiquetes

Comentaris

Trending