Els redactors del projecte de pisos tutelats a Sant Julià visiten una residència a Igualada

La delegació també ha comptat amb la presència de tots els representants de les institucions que formen part de la iniciativa

Foto de família de la delegació andorrana a Igualada.
Foto de família de la delegació andorrana a Igualada. COmÚ DE SANT JULIÀ DE LÒRIA

L’equip redactor del projecte de l'edifici per a pisos tutelats i tots els representants de les institucions que hi participen: el comú, el Govern, la Fundació Julià Reig, Bomosa, Creu Roja, així com els marmessors dels hereus de Climent Riera i de Maria Duró, han visitat aquest dimarts el Residencial ViuB2 per a persones majors de 60 anys d’Igualada. L’objectiu és extreure’n idees a nivell arquitectònic així com del seu model de gestió.

Els pisos tutelats es construiran a l’entrada sud del poble, seran d’ús social i es destinaran a persones majors de 65 anys. El comerç que ocupa el terreny ja ha anunciat el seu trasllat. Els gestors del Residencial ViuB2 han explicat a l'equip redactor del projecte que l’objectiu dels pisos és garantir que les persones grans puguin viure bé al seu habitatge i mantenir l’autonomia el màxim temps possible, a la vegada que es beneficien d’un ampli nombre de serveis addicionals i de la tutela de l'equip de professionals.

Si les persones ateses als pisos posteriorment perden autonomia,se'ls ofereix continuïtat assistencial de serveis incloent el servei d’ajuda a domicili, l’hospital de dia, els centres de dia i en darrer terme la residència assistida. Entre els assistents hi havia els cònsols lauredians, Josep Majoral i Mireia Codina; el conseller comunal de Desperta Laurèdia, Cerni Cairat; la cap del departament de Social, Montse Cobo Termens, i l'excònsol major de Sant Julià de Lòria i ara cap d'Àrea d'Afers Socials de Govern, Montserrat Gil. 

La delegació ha visitat les instal·lacions i alguns dels pisos. Es tracta de 64 habitatges de 45 m2 amb una habitació doble i set pisos de 52 m2 amb dues habitacions. Tots els pisos tenen el mobiliari adaptat inclòs, rebedor, menjador-sala d’estar, cuina equipada amb nevera, plaques d’inducció i forn microones amb gratinador, bany adaptat amb dutxa plana i paviment antilliscant, terrassa individual, llums d’emergència, sistema d’avisos en cas d’emergència, calefacció amb termòstat individual i preinstal·lació d’aire condicionat.


 

Comentaris (2)

Trending