Familiars d’interns al Cedre reclamen a Govern que no dilati més les visites

Afers Socials i Salut estan treballant en un protocol que el consell de ministres hauria d’aprovar dimecres i que no se sap hores d’ara quan serà aplicable

La façana posterior del Cedre.
La façana posterior del Cedre. Toni Solanelles

Diversos familiars d’interns al Cedre exigeixen al Govern que aixequi el vet que impedeix anar a visitar els ingressats al centre sociosanitari. Asseguren que hores d’ara és més greu l’impacte emocional que sofreixen tant els usuaris com els seus familiars que no pas el risc sanitari, tot i que admeten el contratemps que ha suposat el brot a Salita alhora que remarquen que això, alhora, demostra que si el virus ha de tornar no en són les famílies l’únic vector possible.

Els ministeris d’Afers Socials i de Salut estan treballant en l’elaboració d’un protocol, segons que van anunciar a mitja setmana, que definiria com es poden dur a terme aquestes visites que interns i familiars reclamen. Excepte aquells usuaris que han passat a casa alguns dels dies o setmanes del confinament, hi ha persones que fa tres mesos pràcticament que no veuen els seus parents més enllà de les vídeo-trucades. El protocol hauria de ser aprovat durant el consell de ministres d’aquest dimecres vinent encara que no se sap a partir de quan serà d’aplicació.

Hi hauria residents al centre sociosanitari que estan a tocar el col·lapse emocional i algunes famílies també estarien molt enutjades

Algunes fonts sí que han assegurat que s’hauria comunicat a cuidadors particulars que van a fer companyia a padrins ingressats al Cedre que probablement a partir del 15 de juny, és a dir, dilluns de l’altra setmana setmana, es podria reactivar una certa normalitat. Ara per ara, però, els familiars consultats han assegurat que no tenen cap notícia. I que després que el centre sociosanitari colomenc fos malauradament un dels principals focus de la pandèmia, si no són els familiars que empenyen, poca iniciativa veuen en els responsables de l’equipament o dels ministeris concernits.

Diferents familiars han exposat la situació els darrers dies a representants ministerials i comandaments del centre sociosanitari. Asseguren algunes de les fonts consultades que hi ha interns al Cedre que estan a tocar el col·lapse emocional. I que hi ha alguns familiars molt enutjats. Extremadament enfadats. Cert que els contactes amb responsables ministerials es van fer just quan l’esclat del rebrot a Salita. En part, asseguren les fonts, si es va fer l’anunci oficial sobre l’elaboració dels protocols va ser per calmar els ànims. Però creuen les famílies que les visites ja no es poden demorar més.

Etiquetes

Comentaris

Trending